Suojatyöpaikkojen ehdoton kuningas! ”Hän on meidän valmentajamme ja näin se tulee myös olemaan”

© Kuva: Getty Images

Philadelphia Flyers onnistui katkaisemaan 10 ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa viime yönä, kun se kaatoi Calgary Flamesin lukemin 5-2.

Flyers onnistu kapuamaan ottelussa voittajaksi siitäkin huolimatta, vaikka sille tehtiinkin musertava 0-1-maali aivan ensimmäisen erän loppupuolella. Suomalaishyökkääjä Valtteri Filppula kuittasi tämän kuitenkin nopeasti 45 sekuntia ennen avauserän päättymistä.

Siinä ne positiiviset asiat oikeastaan sitten ovatkin.

Nimittäin Flyers on ollut jo pitkään yksi NHL:n tuloksellisesti heikoimpia joukkueita. Viime yön voitolla ei ole tämän suhteen mitään merkitystä, sillä karu fakta on se, että joukkue hävisi juuri kymmenen ottelua peräjälkeen.

Kaiken lisäksi seuran GM:n paikalla operoiva Ron Hextall vaikuttaa olevan todellinen jäärä. Hän nimittäin antoi jo ennen viime yön ottelua epäilyttäviä kommentteja päävalmentajana toimivan Dave Hakstolin jatkamisesta seuran peräsimessä.

– Dave Hakstol on meidän valmentajamme ja näin se tulee olemaan myös tulevaisuudessa. Olen sanonut tämän uudestaan ja uudestaan, enkä aio edes sanoa sitä enää, Hextall kertoi The Philadelphia Inquirerin mukaan.

Epäilyttäviä ne ovat siksi, että Flyers on voittanut edellisestä 77 ottelustaan nyt 29 kappaletta. Surkeaa saldoa edelsi toki kymmenen kamppailun mittainen voittoputki, mutta tässä vaiheessa se on jo kaukaista historiaa.

Fanit ovat oikeutetusti vaatineet jo pitkään Hakstolin potkuja, mutta Hextall on pitänyt tässä vaiheessa päänsä. Toki kyseessä saattaa olla GM:n puolelta taktinen veto, ja hän antaa tällä keinolla Hakstolille työrauhan ilman paineita potkuista.