NHL näytti armottomuutensa Henrik Haapalalle – aina löytyy kaveri, joka on valmis syömään sinut

© Kuva: Getty Images

Kesällä NHL-sopimuksen Florida Panthersin kanssa solminut Henrik Haapala pääsi pelaamaan uransa ensimmäiset NHL-ottelut.

Haapala kutsuttiin mukaan Panthersin kokoonpanoon 22. marraskuuta pelatun Toronto Maple Leafs -ottelun alla ja heti NHL-debyytissään suomalaislaituri teki NHL-uransa ensimmäisen tehopisteen syöttöpisteen muodossa.

Sen jälkeen Haapalan saama vastuu kasvoi seuraavaan kahteen otteluun, mutta kun tulosta ei tullut, jääaika kääntyi laskuun.

Lopulta Panthers tiedotti tänään, että se on lähettänyt viime vuonna Liigan pistepörssin voittaneen Haapalan takaisin AHL-seura Springfield Thunderbirdsiin, jossa hän on pelannut tällä kaudella 11 ottelua tehoin 2+5.

23-vuotiaan suomalaisen pelaaminen NHL:ssä ei ollut suinkaan huonoa, mutta se oli melkoisen näkymätöntä ja Haapala kuitenkin on pelaaja, jolta nimenomaan odotetaan tehoja.

Viidessä pelaamassaan NHL-ottelussa Haapala laukoi kolmesti kohti maalia ja hänen tehotilastonsa oli 0.

NHL näyttikin Haapalalle ainakin vielä tässä vaiheessa armottomuutensa; mikäli tulosta ei tule, taustalla vaanii aina joku, joka on valmis ottamaan paikkasi.