Kommentti: Kaikkien aikojen surkein olympiturnaus?! Venäjä-haaveet saadaan heittää romukoppaan

© Kuva: Getty Images

Kansainvälinen Olympiakomitea (KOK) ilmoitti tänään sulkeneensa Venäjän ulos Pyongchangin olympialaisista.

Tämä tarkoittaa sitä, etteivät venäläisurheilijat saa urheilla olympialaisissa Venäjän lipun alla, vaan ainoa tapa osallistua olympialaisiin on – luonnollisesti puhtaan dopinghistorian ohella – kilpailla ilman kansallisia tunnuksia.

Jääkiekon näkökulmasta tämä tarkoittaa siis sitä, ettei Venäjän maajoukkuetta tulla näkemään olympialaisissa.

Teoriassa on mahdollista, että Venäjä tulee esiintymään turnauksessa olympialipun alla, mutta maan isänmaallisuuden tuntien näin ei tule missään nimessä käymään.

Seuraavaksi jäädäänkin odottamaan sitä hetkeä, kun KHL peruu olympiataukonsa.

Se, että tauko pidettäisiin alkuperäisen suunnitelman mukaisesti, vaatii pienimuotoisen ihmeen; maan suuttumusta KOK:n päätökseen, kun kuvastaa esimerkiksi se, että  kansallinen televisioyhtiö VGTRK ilmoitti välittömästi, ettei se aio näyttää olympialaisia kanavillaan.

Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF on koko ajan peräänkuuluttanut sitä, että KHL:n on päästettävä sääntöjen mukaan kaikkien muiden maiden pelaajat olympialaisiin, mutta jollain tasolla myös se on uhattuna.

Täytyy nimittäin muistaa, että Venäjä on Venäjä ja KHL on KHL.

Lisäksi oman mielenkiintonsa tilanteeseen tuo se, että esimerkiksi Helsingin Jokerit saattaisi joutua melkoisiin ongelmiin, mikäli KHL peruu olympiataukonsa. Helsinkiläisseurasta on nimittäin tyrkyllä olympialaisiin useita pelaajia.

Kaiken kaikkiaan tämä oli varmastikin oikea ratkaisu KOK:lta, sillä näin järjestäytynyt dopingin käyttö on tuomittava ankarasti.

Sitä tosiasiaa se ei kuitenkaan poista, että tämä oli jääkiekon olympiaturnaukselle jopa lopullisen tuntuinen kuolinisku. Olympialaiset ilman NHL-pelaajia ja Venäjää eivät nimittäin jostain kumman syystä kuulosta kovinkaan houkuttelevalta.

Itse asiassa marraskuussa pelattu Karjala-turnaus oli kovatasoisempi kuin Pyongchangin olympiaturnaus tulee olemaan ja se on todella sääli.

Etenkin faneille, jotka eivät ole tehneet mitään väärää.