Kaikkien aikojen suojatyöpaikka?! Philadelphian GM:ltä pöyristyttävä lausunto – ”Valmentaa vielä tämän kauden jälkeen”

© Kuva: Getty Images

Philadelphia Flyersin GM:nä toimiva Ron Hextall pitää niin tiukasti ”kokeestaan” kiinni, että hän on valmis kaatumaan vaikka itse päätöksensä mukana.

Kun Hextall nimesi vain yliopistotasolla nimeä niittäneen Dave Hakstolin suoraan NHL-tasolle päävalmentajaksi, moni hieraisi silmiään.

Tuota ratkaisua onkin yleisesti ottaen kutsuttu ”Hextallin kokeeksi” ja viime aikoina epäonnistuneeksi sellaiseksi. Flyers nimittäin hävisi kymmenen ottelua putkeen, kunnes se onnistui vihdoin ja viimein voittamaan viime yönä Calgary Flamesin vieraskaukalossa 5-2-lukemin, katkaisten siis murheellisen putkensa.

Todellisuudessa Flyers oli kuitenkin pahasti Flamesin jaloissa koko ottelun ajan. Kotijoukkue vei ottelun laukaukset peräti 45-21 ja ainoastaan pennsylvanialaisten maalintekotehokkuus sekä Brian Elliottin huippuottelu siivittivät joukkueen voittoon.

Ottelun jälkeen Flyers-fanit eivät ostaneet kurssin kääntymistä voiton myötä, vaan viesti säilyi samana: Hakstolille on annettava kenkää.

Sen sijaan Hextall oli niin haltioissaan voitosta, että hän antoi pöyristyttävän lausunnon joukkueen valmentajan tilanteesta, ikään kuin taaten tälle täysin poikkeuksellisen suojatyöpaikan.

– Dave Hakstol on meidän päävalmentajamme ja hän tulee myös jatkamaan päävalmentajanamme. Piste, Hextall paalutti voimakkaasti Philadelphia Inquirerin Sam Carchidin haastattelussa.

– ”Hak” tulee olemaan valmentajamme loppukauden ajan ja myös sen jälkeen.

Viime päivinä pohjoisamerikkalaismediassa on kerrottu, että Flyers-pelaajat olisivat jo luovuttaneet – toisin sanoen he eivät enää pelaisi valmentajalleen – mutta Hakstol ei yhtynyt näihin näkemyksiin.

– Mielestäni hän (Hakstol) on tehnyt hyvää työtä. Me olemme tällä hetkellä kuilussa ja niitä tulee vastaan läpi vuoden. Et voi siis arvioida joukkuettasi 10-20 ottelun perusteella; tämä on pitkä kausi, johon kuuluvat niin ylä- kuin alamäet.

Hextallin lausunnot ovat satavarmasti omiaan lisäämään kritiikkiä myös häntä itseään kohtaan ja osa Flyers-faneista on vaatinut potkuja myös hänelle, perustuen isoilta osin jääräpäisyyteen Hakstolin suhteen.