San Jose Sharksin tähtipuolustaja Brent Burns on tehnyt melkoisen läjän pisteitä viime kausien aikana.

Esimerkiksi viime kaudella 32-vuotias Burns teki 82 runkosarjaotteluun puolustajalle uskomattomat tehot 29+47=76, parantaen edelliskauden piste-ennätystään yhdellä pisteellä.

Kesällä Vegasissa pidetyssä NHL:n vuotuisessa palkitsemisgaalassa Burns kruunattiinkin koko NHL:n parhaaksi puolustajaksi. Luonnollisestikaan odotukset eivät muuttuneet mihinkään myös kuluvaan kauteen lähdettäessä – jos jotain, niin ne olivat aiempaa kovemmat.

Odotukset eivät ole kuitenkaan aina yhtä kuin todellisuus ja tämän kokenut kanadalainen on joutunut tällä kaudella huomata. Hän ei nimittäin tehnyt kauden 20 ensimmäiseen otteluun ainoatakaan maalia, ja kun mukaan lasketaan vielä viime kevään maalittomat pudotuspelit, sekä viime kauden viimeinen runkosarjaottelu, maaliton putki venyi todellisuudessa 27 ottelun mittaiseksi.

Etenkin marraskuu on ollut Burnsille todellinen tuskien taival.

Vielä lokakuussa hän nimittäin teki 11 otteluun mukavat tehot 0+7 ja painetta ei juurikaan tuntunut niskassa, mutta kuluvan kuun aikana hän meni ensimmäiset kahdeksan ottelua pisteittä, kunnes hän antoi viime ottelussa yhden maaliin johtaneen syötön.

Vaan, kun Burnsin marraskuun piina tuli päätökseen viime pelissä, apinan karistaminen hartioilta jatkui ottelussa Vegas Golden Knightsia vastaan. Ajassa 28:08 päivänvalonsa näki nimittäin Burnsin kauden avausmaali.

Maali tuli melkoisen makoisaan paikkaan, sillä kyseessä oli hyökkääjänäkin pelanneen Sharks-puolustajan NHL-uran 900:s runkosarjaottelu.