Kuten myös täällä NHLSuomessa olemme kirjoittaneet, olisi Paul Kariyan saatava ehdottomasti jääkiekkoilijan yksi suurimmista kunnianosoituksista, eli oma paita jäähallin kattoon.

Fakta on nimittäin se, että Kariya pelasi Anaheim Mighty Ducksin riveissä komeat 606 runkosarjaottelua tehoin 300+369 ja toimi seuran kapteenina vuodet 1996-2003.

Hän myös johdatti ankkalauman Stanley Cupin finaaleihin kaudella 2002-03, joskin tällöin New Jersey Devils vei pidemmän korren.

[readmore from=”suomalaiset”]

Nyt rukouksiin on kuitenkin mitä ilmeisimmin vastattu, sillä Ducksin nykyinen omistaja Henry Samueli vihjaili eilisessä seremoniassa, että Kariyan paita numero 9 saattaisi päästä piakkoin hallin kattoon.

Nimittäin kun Samueli piti omaa puhettaan sekä Teemu Selänteelle että Kariyalle, kertoi hän samalla, että katossa oleva Selänteen paita numero 8 ”näyttää hiukan yksinäiseltä”.

Käytännössä tämä tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan sitä, että Kariyan paita nousee Honda Centerin kattoon hyvin pikaisella aikataululla, kenties jo tällä kaudella.

Omistajana toimiva Samueli nimittäin tuskin halusi antaa valtavan yleisömeren edessä katteettomia lupauksia ja vihjailuita.