Legendaarinen tutkapari Teemu Selänne & Paul Kariya pääsi äskettäin virallisesti Hockey Hall of Fameen, ja tietysti yhdessä. Seremonia suoritettiin muutama päivä sitten Torontossa.

Molemmat miehet ansaitsivat paikkansa jääkiekon suurimpaan kunniagalleriaan, sillä molempien miesten urat hakevat vertaistaan.

Selänne ja Kariya toimivat tutkaparina eritoten Anaheim Mighty Ducksin riveissä, missä he olivat molemmat todellisia supertähtiä.

Selänteen ja Kariyan erottaa kuitenkin yksi tekijä, itse asiassa monikin, mutta tässä tapauksessa yksi: Selänne on saanut paitansa ja numeronsa 8 hallin kattoon, mutta Kariya ei.

Selänne toki pelasi Anaheimissa (966 runkosarjaottelua) enemmän ja pidempään kuin Kariya, joka vietti Anaheimissa vuodet 1994-2003, pelaten tässä ajassa 606 runkosarjaottelua tehoin 300+369.

Ja itse asiassa kaksikon kohdalla voidaan puhua myös toisesta merkittävästä erosta, sillä vaikka Selänne on luonteeltaan huomattavasti avoimempi ja räväkämpi kuin Kariya, toimi kanadalaistähti tästäkin huolimatta Anaheimin kapteenina vuodet 1996-2003.

Kariya oli myös pelaajatyypiltään erinomainen henkinen johtaja ja roolimalli. Alla voit esimerkiksi nähdä videomateriaalia Scott Stevensin kuuluisasta taklauksesta, Kariyan loukkaantumisesta ja siitä, kuinka hän palasi otteluun tehden siinä vielä maalin.

Joten kyllä, Kariyan nimi ja hänen käyttämänsä pelinumero, 9, pitäisi ehdottomasti roikkua jo tällä hetkellä Honda Centerin katossa Selänteen paidan vieressä.