Lauantaina Pohjois-Amerikan juniorisarjoissa nähtiin jääkiekon saralla superharvinainen temppu, kun maalivahtina toimiva pelaaja iski kiekon vastustajan maaliverkkoihin.

Maalintekijänä ei myöskään kunnostautunut kuka tahansa veräjänvartija, vaan Winnipeg Jetsin lupausten osastolle kuuluva Mikhail Berdin. Venäläisvahti edustaa USHL:ssä pelaavaa Sioux Falls Stampedea.

Kyseinen seura kohtasi todella viime lauantain kierroksella Muskegon Lumberjacksin, jonka se voitti lopulta lukemin 7-4.

Maalivahtina pelaava Berdin iski kamppailun viimeisen, eli Stampeden seitsemännen osuman. Ja kuten uskoa saattaa, olivat Berdinin tuuletukset myös sen mukaisia. Ensiksi hän hyppi riemusta muun joukkueen tahdissa, minkä jälkeen hän otti vielä yleisön itse haltuun.

x- Sioux Falls Stampede

@sfstampede
When you're the goalie and you score a goal, you get all the celebrations out of the way.

#GoalieGoal

Berdin otti kamppailussa maalinsa lisäksi 32 koppia. Hän on pelannut Stampeden riveissä tällä kaudella 13 ottelua tilastoin 93,3/2.47.

Venäläinen on varattu Winnipeg Jetsiin viime kesän kuudennella kierroksella. 19-vuotias veräjänvartija pelaa toista kauttaan Pohjois-Amerikan kaukaloissa.