Näin otetaan karkki pois! Patrik Laineelle kyseenalaista huomiota – kuin suoraan jääkiekon oppikirjasta (VIDEO)

© Kuva: Getty Images

Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laine keikkui viime yön rankkarimaalinsa ja pisteputken jatkumisen myötä otsikoissa.

Olihan se rankkarimaali nätti. Backhand-forehand ja boom boom boom!

Ja sitten oli se viimeisellä minuutilla tasoitusmaalin muodossa tullut syöttöpiste, joka kasvatti suomalaisnuorukaisen pisteputken jo seitsemän ottelun mittaiseksi.

Vaan monelta meni ohitse vastustajana toimineen Philadelphia Flyersin venäläispuolustaja Ivan Provorovin erinomainen puolustuspelaaminen Lainetta vastaan; hän nimittäin näytti, miten suomalaistähdeltä otetaan karkki pois.

Jos tilannetta verrataan jääkiekon upeisiin hyökkäyspään highlight-suorituksiin, niin eihän se näyttävyydellään vedä niille vertoja, mutta kyse on itse asiassa vähintäänkin yhtä upeasta suorituksesta.

Provorov näyttää tilanteessa sellaista esimerkkiä, että sitä voitaisiin kutsua mailapuolustamisen ABC:ksi. Hän ei huido sormille, kuten vielä NHL:ssä viime kaudella tehtiin, vaan vie vain tylysti kiekon pois suomalaisen lavasta.

Laineelle tämä tuokin hieman kyseenalaista huomiota, sillä tässä kohtaa hän ei päätyisi sinne jääkiekon oppikirjaan omalla hyvyydellään.