Tshekkilegenda Jaromir Jagr jätti NHL:n taakseen kesällä 2008 ja vietti seuraavat kolme vuotta KHL:ssä.

Lopulta veri veti takaisin maailman kovimpaan kiekkoliigaan ja Jagr palasi kaudeksi 2011-12 NHL:ään, Philadelphia Flyersin paidassa.

Tuolloin Pittsburgh Penguins -fanit vetivät asiasta herneet pahasti nenäänsä, sillä hän oli seurassa todellisessa legendan asemassa ja petti ikään kuin seuran fanit tehdessään sopimuksen verivihollisen kanssa.

Jagria on kuitenkaan turha kritisoida, ainakaan yksinään, tuosta ratkaisusta. Hän nimittäin paljasti ABC Newsille mielenkiintoisia faktoja paluustaan Pohjois-Amerikkaan.

– Kun tulin takaisin Venäjältä, olin hyvin lähellä siirtyä Detroitiin. Oli kaksi joukkuetta, Detroit ja Pittsburgh. Koska tulin Euroopasta, en voinut allekirjoittaa sopimusta ennen vapaiden pelaajamarkkinoiden alkamisesta, ja lopulta emme saaneet sopimusta aikaiseksi.

– Sitten Philly ilmestyi mukaan kuvaan, itse asiassa ennen vapaita pelaajamarkkinoita, ja sen myötä allekirjoitin sopimuksen heidän kanssaan.

Kun Jagrilta kysyttiin, olisiko hän jossain vaiheessa halunnut edustaa Detroitia, vastaus liittyi voimakkaasti nyt jo kotimaahansa palanneeseen Pavel Datsyukiin.

[readmore from=”jagr-jaromir”]

– Siitä on 7-8 vuotta, joten olin tuolloin eri pelaaja. Olin tuolloin ykkösketjun pelaaja ja halusin aina päästä pelaamaan Datsyukin kanssa; minusta tuntui, että olisimme voineet saavuttaa jotain erityislaatuista, jos olisimme päässeet pelaamaan yhdessä kokonaisen kauden ajan.

Vielä tuolloin Jagrilla oli valinnanvaraa, mutta menneenä kesänä tilanne oli toinen, kun ottajia ei tuntunut olevan nimeksikään.

– Nykypäivänä minulla ei ole juurikaan valinnanvaraa joukkueiden osalta, joten strategia on hieman erilainen, Jagr naureskeli haastattelussa.