New York Rangersin organisaatioon kuluvaksi kaudeksi saapunut Alexei Bereglazov on palaamassa kotimaahansa vain 13 AHL-ottelun jälkeen.

194-senttinen puolustajajätti, jota ei koskaan varattu NHL:ään, pelasi edelliset kolme kautta KHL:ssä. Viime kausi oli näistä eittämättä paras, kun hän tehtaili Metallurg Magnitogorskin alakerrassa 60 runkosarjaotteluun tehot 1+18=19 ja 13 pudotuspeliotteluun pisteet 0+6.

Vahvojen otteiden myötä Rangers kiinnostui venäläispelurista ja teki tämän kanssa kesällä yksivuotisen ja kaksisuuntaisen pelaajasopimuksen.

Syksyn harjoitusleirillä kävi kuitenkin hyvin nopeasti selväksi, ettei Bereglazovin nopeus riittänyt NHL:ään, ainakaan vielä tässä vaiheessa, ja se aiheutti Manhattanilla hyvin paljon huolta.

Viime aikoina Bereglazovin kehitys alkoi kuitenkin edetä oikeaan suuntaan ja uransa ensimmäisiin 13 AHL-otteluun hän teki pisteet 1+3, tehotilaston ollessa +1.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Nyt Bereglazov on kuitenkin palaamassa takaisin Magnitogorskiin, hyödyntäen sopimuksessaan olevaa Euroopan pykälää. Vaikka hänen lähtemisellään ei olekaan tässä vaiheessa suoraa vaikutusta Rangersiin, paitsi syvyyden muodossa, lähtee seurasta erittäin mielenkiintoinen ja potentiaalinen pelaaja.

Asiasta raportoi toimittaja Igor Eronko, ja kuten SB Nation -sivuston toimittaja Mike Murphy kirjoitti, Bereglazov tuskin on palaamassa tämän jälkeen enää takaisin Rangers-organisaatioon.

Näin ollen Rangers asettanee hänet mitä todennäköisimmin waiver-listalle, joskin Murphy nostaa 23-vuotiaan puolustajan kohdalla esille myös mahdollisen NHL:stä eläköitymisen, aivan kuten Rangers-puolustaja Kevin Klein teki ennen kauden alkua ja Vadim Shipachyov pari päivää sitten.