Calgary Flamesin toimesta NHL:ään, vuoden 2009 Draftin 1. kierroksella, varattua Tim Erixonia on tuotu huhuissa Suomeen ja Helsingin Jokereihin.

Erixon tavoitteli itselleen syksyllä NHL-sopimusta, kun hän osallistui tryoutin muodossa New Jersey Devilsin harjoitusleirille.

Näytöt eivät kuitenkaan riittäneet NHL-sopimukseen asti ja sen jälkeen ruotsalaispuolustaja suuntasi Devilsin farmiseurana toimivaan Binghamton Devilsiin, niin ikään tryout-sopimuksen turvin.

Kun sieltäkään ei irronnut pelipaikkaa, uutisoi ainakin SuomiKiekko.com-sivusto Helsingin Jokerien olevan potentiaalinen vaihtoehto Erixonille; Jokerit nimittäin hankki 26-vuotiaan pelurin KHL-oikeudet viime keväänä.

Vaan nyt nuo huhut Suomeen siirtymisestä voidaan heittää romukoppaan, sillä AHL-seura Springfield Thunderbirds tiedotti viime yön aikana Erixonin allekirjoittaneen heidän kanssaan AHL-sopimuksen.

[readmore from=”suomalaiset”]

Kyseessä on jo Erixonin toinen visiitti Springfieldiin, sillä hän pelasi kaupungissa kausina 2012-14, tullen valituksi muun muassa AHL:n tähdistöotteluun, joskin tuolloin Springfieldissä pelasi vielä Columbus Blue Jacketsin farmijoukkue.

Nykyisin kaupungissa pelaava Thunderbirds on Florida Panthersin farmiseura.

Huolimatta siitä, ettei Erixon ole kyennyt lunastamaan ikinä häneen kohdistettuja odotuksia NHL:ssä, olisi peräti viidessä eri NHL-seurassa kirjoilla ollut ruotsalainen ollut eittämättä kova lisä Jokerien alakertaan.

Erixon on pelannut toistaiseksi pelaajaurallaan 93 NHL-ottelua ja tehnyt niissä tehot 2+12. AHL:ssä hän on puolestaan merkkauttanut 256 otteluun pisteet 20+118=138.