Pittsburgh Penguins kuvitteli osuneensa vuonna 2012 todelliseen kultasuoneen, kun se varasi draftin kahdeksannella vuorolla puolustaja Derrick Pouliotin.

Jotakin kuitenkin tapahtui. Varauksensa jälkeen Pouliot on ollut erinomainen AHL-pelaaja, mutta NHL-läpimurto on antanut odottaa itseään. Lopulta Penguins luovutti lupaavan puolustajansa suhteen ja kauppasi hänet Vancouver Canucksiin.

Länsi-Kanadassa puolustajan ura on ottanut huomattavan askeleen kohti parempaa. Takana on nyt kahdeksan ottelua tehoin 0+3 – minkä lisäksi Pouliot on pelannut noin 16 minuuttia ottelua kohden ja saanut siinä samalla myös ylivoima-aikaa.

[readmore from=”suomalaiset”]

Kaikista tärkein asia miehen itsensä mukaan on kuitenkin ollut vaihtokauppa Pittsburghista Vancouveriin, ja sen mukana tullut puhdas pöytä.

– Tunnen itseni jäällä hyväksi. Jääkiekko on hauskaa ja mukava mennä kaukaloon jokainen päivä. Maisemanvaihto on joskus kaikki mitä tarvitset, Pouliot kertoi viime viikolla The Scoren mukaan.

– Olen jatkuvasti enemmän ja enemmän sinut kavereiden kanssa, miten he pelaavat ja mitkä ovat heidän tapojaan. Sitten pelaat omaa peliäsi illasta toiseen, niin se kyllä kasvattaa itseluottamustasi ja parantaa kehittymistäsi.