Jos NHL:stä pitäisi nimetä viime kaudelta kaksi seuraa, jotka vetivät pahasti alta lipan, olisivat ne Colorado Avalanche sekä Vancouver Canucks.

Kaiken lisäksi Canucks teki kesän aikana ulkopuolisen silmään kaikki väärät asiat, kun jälleenrakennuksen aloittamisen sijaan se pestasi riveihinsä muun muassa Sam Gagnerin ja Thomas Vanekin.

Nyt tämä näyttää kuitenkin tuottaneen hunajaa, sillä Canucks porskuttaa tällä hetkellä komeassa neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa. Viime yönä putki sai jatkoa, kun Canucks kaatoi Washington Capitalsin hurjin lukemin, 6-2.

Muutoin putken aikana ovat kaatuneet heikot Buffalo Sabres ja Detroit Red Wings sekä siipirikkoinen Minnesota Wild.

Esimerkiksi viime yön voitto oli loistava esimerkki siitä, miten laajalla rintamalla Canucks maalinsa tällä hetkellä iskee. Nimittäin tolppien väliin osuivat Derek Dorsett, Sven Bärtschi, Bo Horvat, Thomas Vanek sekä Markus Granlund.

Canucksin maalipörssin kärjessä majailee myös outo nimi, juuri viime yönä osuman iskenyt Dorsett. Hänellä on kymmenen ottelun jälkeen tilillä kuusi täysosumaa. Kakkosena tulee sen sijaan kolme nimeä; Bärtschi, Vanek ja Bo Horvat, joilla jokaisella on tilillään neljä maalia.

On mainitsemisen arvoista, että maalipörssin kärjessä majailevan Dorsettin yhden kauden maaliennätys on 12, joka syntyi kaudella 2011-12. Tuolloin hänellä meni temppuun 77 ottelua.

Canucksilla alkoi nyt kolmen päivän mittaiset vapaat, ja sen pelit jatkuvat ensi maanantaina Dallas Starsia vastaan.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.