Mikä pelipaikka kaikista tärkein? – Näin kasaat parhaan mahdollisen jääkiekkojoukkueen

© Kuva: Getty Images

Nyt heitetään hetkeksi aivot narikkaan ja pelataan pientä peliä nimeltä ”Miten kasaat parhaan mahdollisen jääkiekkojoukkueen?”

Ajatuksena on siis se, että käytössäsi on kaikki maailman pelaajat, joita joudut valitsemaan joukkueeseesi vuoronperään. Voitaisiin siis puhua jonkinlaisesta fantasy draftista ilman kilpailevia osapuolia.

No, mistä sitä sitten oikein lähtisi liikkeelle. Omasta mielestäni tähän ei ole kuin yksi vaihtoehto, mikä on siis maalivahti.

Syy tähän on se, että kenttäpelaajat saattavat voittaa joukkueelle yksittäisiä otteluita tai jopa yksittäisiä ottelusarjoja, mutta jos tähtipelaaja sukeltaa, ei se ole vielä kuolemanvakava ongelma.

Entäpä jos joukkueellasi on heikko kakkosvahti ja ykkösvahtisi kärsii loukkaantumisen? Siinä vaiheessa kyseisen joukkueen voittamisesta tulee monta astetta hankalampaa.

Tämä myös kertoo maalivahdin tärkeydestä joukkueelle. Ilman voittavaa maalivahtia ei tule voittoja ja ilman voittoja ei tule menestystä. Ilman menestystä ei luonnollisesti tule mestaruuksia.

Oma valinta: Carey Price, Montreal Canadiens

Toinen valinta maalivahdin jälkeen on ehdottomasti puolustaja. Syy tähän on todella yksinkertainen; puolustaja pelaa kenttäpelaajista eniten.

Jos pelaaja viettää kentällä aikaa noin puolisen tuntia, eli siis puolet pelistä, olisi täyttä typeryyttä väheksyä hänen tärkeyttään joukkueelle. Kun jokin pelaajista puuttuu omalla panoksellaan jopa puolikkaaseen peliin, on hänen vaikutuksensa otteluun todella suuri.

Oma valinta: Erik Karlsson, Ottawa Senatros

Kolmantena tekijänä tuleekin sitten sentteri, sillä hän pelaa peliä sekä omassa että hyökkäyspäässä.

Sentterillä on myös suuri vastuu pelinrakentelun kanssa, sillä moni joukkue avaa peliään keskikaistan kautta. Onko kyseisellä sentterillä siis peliälyä saada kiekko hallitusti vastustajan päätyyn, vai tyytyykö hän roiskaisemaan sen päätyyn laiturien jahdattavaksi.

Entäpä sitten se oma pää? Yleensä kun puhutaan maailman parhaista pelaajista, puhutaan tällöin yleensä senttereistä. Syy tähän on simppeli, sillä jääkiekko on kahden suunnan peli, ja sentterin tärkein tehtävä on olla kahden suunnan hyökkääjä.

Katsokaa vaikka mielipiteet jakavaa Sidney Crosbya ja miten hän suoriutuu molemmissa kenttäpäädyissä.

Oma valinta: Sidney Crosby, Pittsburgh Penguins

Viimeisenä valintana tuleekin sitten laiturit, joita ei tästäkään huolimatta saa väheksyä. Yleensä laiturit ovatkin joukkueensa parhaita maalintekijöitä, ja tähän on helppo syy. Laiturit ovat niitä pelaajia, jotka ajavat itsensä niille sektoreille, joista maalit syntyvät ja joissa saat alaselkääsi poikittaista mailaa.

Laiturit ovat niitä pelaajia, jotka voittavat päätykiekot omille joukkueilleen, jotta kyseinen seura saa hyökkäyspelinsä käyntiin.

Laiturit ovat niitä pelaajia, jotka ajavat maalille, menevät maskiin, laukovat kiekkoja ja tekevät kaikessa yksinkertaisuudessaan maaleja.

Oma valinta: Alexander Ovechkin, Washington Capitals/Nikita Kucherov, Tampa Bay Lightning

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!