NHL:n kärkipäähän lukeutuva Toronto Maple Leafs, joka vedonlyöntitoimistojen listoilla rankataan jo sarjan suurimmaksi mestarisuosikiksi (LUE LISÄÄ), on vahvistanut alakertaansa kokeneella Roman Polakilla.

Vaikka kanadalaisseuran alkukausi onkin ollut vahva, on se päästänyt aivan liikaa maaleja omiin. Tästä saatiin jälleen osoitus lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa, kun Ottawa Senators takoi Maple Leafsista 6-3-voiton.

Maple Leafs on nyt pelannut tällä kaudella kahdeksan ottelua ja se on päästänyt niissä peräti 28 maalia. Vaahteranlehtipaidat ovat siis päästäneet ottelua kohden 3,5 maalia, mikä on aivan liikaa mille tahansa joukkueelle, saatika yhdelle NHL:n kärkinipuista.

Jo ennakkoon Maple Leafsin heikoimmaksi osa-alueeksi on ennakoitu puolustusta ja nyt myös alkukausi on omalta osaltaan konkretisoinut sen. Niinpä seuran GM:nä toimiva Lou Lamoriello päätti tehdä oman ratkaisunsa ja hän iski 31-vuotiaan Polakin kouraan yksivuotisen pelaajasopimuksen.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Myös viime kaudella Maple Leafsissa pelanneelle, ja seuran harjoitusleirillä näyttöjä antaneelle, tshekkipelurille kirjattiin viime kaudella 75 runkosarjaottelua, joissa hän merkkautti tehot 4+7=11. Lisäksi hänen tehotilastonsa oli +10.

Keväällä 2016 Stanley Cup -finaaleissa San Jose Sharksin sotisovassa esiintyneestä Polakista haetaankin siis kovaa ja vahvaa oman pään jässikkää, joka laittaisi vastustajan maksamaan suurempaa hintaa esimerkiksi maalinedustalle ajamisesta.

Kokonaisuudessaan Polak on pelannut NHL:ssä 634 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä tehopisteet 23+92=115. Lisäksi hänellä on tilillään 51 pudotuspeliottelua, kahden maalisyötön kera.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.