Kun ennen NHL-kauden alkua listattiin kauden 2017-18 suurimmat mestarisuosikit, kärjessä keikkui kaksi Stanley Cupia putkeen voittanut Pittsburgh Penguins.

Kun vegasilainen vedonlyöntiyhtiö Bovada rankkasi järjestykseen suurimmat mestarisuosikit, Penguinsia seurasivat muun muassa Edmonton Oilers, Chicago Blackhawks ja Edmonton Oilers.

Ennen kauden alkua Toronto Maple Leafs, joka on taapertanut NHL:ssä vuosikausien ajan ja tituleerattu useaan otteeseen menestyksemättömyytensä osalta todelliseksi kriisiseuraksi, oli rankattuna jaetulle viidennelle sijalle Anaheim Ducksin, Nashville Predatorsin, Tampa Bay Lightningin ja Washington Capitalsin kanssa. Tämä johtui puhtaasti seuran pitkän uudelleenrakennusprojektin viime kaudella tuottamista tuloksista.

Maple Leafs on aloittanut kuluvan kauden kertakaikkisen vahvasti, sillä se on voittanut kauden ensimmäisestä seitsemästä ottelustaan peräti kuusi. Kun samaan aikaan kaikkien edellä olleiden seurojen kone on enemmän tai vähemmän yskähdellyt, Maple Leafs on noussut koko liigan suurimmaksi mestarisuosikiksi.

[readmore from=”suomalaiset”]

Montreal Gazette kertoo Maple Leafsin kertoimen olevan nyt 8,00, kun se ennen kauden alkua oli 14,00. Kakkosena on niin ikään vahvasti kautensa aloittanut Lightning, jonka kerroin on 9,00 ja seuraavina, kertoimella 12,00, ovat Blackhawks, Oilers ja Penguins.

Jotain Maple Leafsin mykistävästä vireestä kertoo myös joukkueen maalimäärä, sillä se on tehnyt seitsemään ensimmäiseen otteluunsa 34 täysosumaa – se on kaudesta 1994-95 alkaen vain yksi neljästä joukkueesta, joka on pystynyt tekemään kuuteen ensimmäiseen otteluunsa yli 33 maalia.

Vaahteranlehtipaitojen ottelut ovatkin olleet erittäin värikkäitä, ja ennen kaikkea maalirikkaita, sillä Maple Leafs on myös päästänyt 22 maalia.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.