Colorado Avalanche kohtasi torstain ja perjantain välisenä yönä St. Louis Bluesin, joka voitti kamppailun lukemin 4-3.

Avalanchella oli tosin paikka tasoittaa ottelu 4-4:ään kamppailun kolmannessa erän, aivan lopussa, kun hyökkääjä Sven Andrighetton loistava poikkikentän syöttö tavoitti suomalaislaituri Mikko Rantasen, joka iski kiekon vastustamattomasti Bluesin maaliverkkoon.

Avalanchen kannalta tilanteessa kävi kuitenkin ohraisesti, sillä Andrighetto oli tilanteessa paitsiossa. Valmentajan haaston jälkeen osuma hylättiin ja Blues marssi lopulta kamppailussa voittoon.

[readmore from=”suomalaiset”]

NHL on kuitenkin kertonut myöhemmin, että se on tehnyt maalin tarkastuksessa ison virheen. Kämmi on ollut niin valtava, että se maksoi lopulta Avalanchen mahdollisen voiton. NHL:n mukaan maali olisi pitänyt nimittäin hyväksyä.

Tuomareiden ja videotarkastajan puolustukseksi tilanne oli todella ja vielä todella kimurantti. Linjuri ei nimittäin nostanut kättään paitsion merkiksi, joten kyseessä oli käytännössä toinen peräkkäinen hyökkäysalueelle meno.

Niin hölmöltä kuin se kuulostaakin, niin sääntökirja kertoo, että maaleja ei voida mitätöidä myöhemmän hyökkäysalueelle tulon jälkeen. Asiasta kertoi TSN:n toimittaja Pierre LeBrun.

Voit katsoa videon tilanteesta tämän linkin kautta (NHL.com).

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.