Boston Bruinsille alkukausi on ollut jatkuvaa taistelua paitsi tulosten, myös loukkaantumisten osalta.

Joukkue joutui aloittaa kautensa ilman ykkössentteri Patrice Bergeronia ja erittäin tärkeää David Backesia. Viime yönä he kykenivät kuitenkin vihdoin ja viimein avaamaan kautensa, kun Bruins isännöi Vancouver Canucksia.

Ensimmäisestä viidestä ottelustaan ainoastaan kaksi voittoa ja neljä pistettä kerännyt Bruins näyttikin heti aivan eri joukkueelta ja liekö tuo ihme – Bergeron nimittäin avasi kautensa vaatimattomasti tehoin 1+3.

32-vuotias kanadalaissentteri, joka valittiin viime kaudella jo neljättä kertaa NHL:n parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi, tarvitsi kauden avauspisteensä tekemiseen aikaa vain 3:29, kun hän syötti Tuukka Raskille aivotärähdyksen aiheuttaneen Anders Bjorkin iskemän tasoitusosuman.

Seuraavan kerran hän oli mukana aikaan 10:40, syöttäen David Krejcin ylivoimalla naulaaman 4-1-maalin.

Bergeron pääsi syöttöpisteille myös toisessa erässä, kun hän toimi kakkossyöttäjänä Brad Marchandin viimeistelemässä 5-1-osumassa ja lopulta hän kruunasi iltansa avaamalla maalitilinsä ylivoimalla, kun päätöserä oli jo ylittänyt puolivälinsä.

Kokeneen kanadalaisen ohella Bruinsin tehokkaimpina häärivät tehot 2+1 tehtaillut Björk sekä pisteet 1+2 nakuttanut Marchand. David Pastrnak, joka vastasi kenties koko alkukauden upeimmasta osumasta, onnistui tehoin 1+1.

Sportsnet

@Sportsnet
#Bruins' David Pastrnak scores a goal so nice you'll wanna watch it again and again.

Sairastuvalle joutuneen Raskin paikalla ottelussa pelannut Anton Khudobin torjui 6-3-voittoon päättyneessä ottelussa 26 laukausta. Huomionarvoista oli se, että Bruins iski ottelun maaleistaan peräti neljä ylivoimalla.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.