Vancouver Canucks on pelannut NHL-kaukaloissa kaudesta 1970-71 lähtien. Sen riveissä on pelannut sen historiansa aikana monia tähtipelaajia, kuten Trevor Linden, Markus Näslund, Todd Bertuzzi, Roberto Luongo, Pavel Bure ja Sedinin veljekset, vain muutama mainitakseni.

Seuran historia pitää sisällään myös mielenkiintoisia suomalaisnimiä, jotka ovatkin nyt päässeet mukaan kovaan joukkoon. The Hockey News on nimittäin listannut erikoisnumerossaan jokaisen joukkueen kautta aikojen 50 parasta pelaajaa.

[readmore from=”suomalaiset”]

Canucksin kohdalla listalla korkeimmalla oleva (sijalla 13.) suomalainen on puolustaja Jyrki Lumme, joka edusti kanadalaisseuraa yhdeksän vuoden ajan. Tänä aikana suomalainen pelasi Canucksin riveissä 579 runkosarjaottelua, joissa hän iski 83 maalia ja yhteensä 321 tehopistettä.

Canucksin lisäksi Lumme edusti NHL-urallaan Montreal Canadiensia, Phoenix Coyotesia, Dallas Starsia sekä Toronto Maple Leafsia.

Canucksin kaikkien aikojen parhaiden pelaajien joukosta löytyivät myös puolustaja Sami Salo (27.) sekä Petri Skriko (33.). Jos haluat tutustua koko listaan, löytyy se digitaalisena versiona muun muassa The Hockey Newsin mobiilisovelluksesta. Palvelu on maksullinen.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.