Dallas Starsin viime kausi oli erityisen hankala, mistä syystä se päättikin lähteä nyt meneillä olevaan sesonkiin uudella valmentajalla.

Tämä kyseinen herra oli lopulta raudanluja veteraani nimeltään Ken Hitchcock. Siis mies, joka on toiminut NHL:ssä eri valmennusrooleissa kaudesta 1991-92. Päävalmentajana hän on toiminut Starsin lisäksi Philadelphia Flyersissa, Columbus Blue Jacketsissä sekä St. Louis Bluesissa.

Kun Stars voitti toissa yön kamppailunsa, saavutti Hitchock samalla jotakin erityisen historiallista. Hänestä tuli nimittäin NHL:n kautta aikojen kolmanneksi voitokkain valmentaja. Voittoja hänellä on nykyään 782 kappaletta.

[readmore from=”suomalaiset”]

Samassa lukemassa on myös legendaarinen Al Arbour, joka lopetti oman valmennusuransa kauteen 1993-94. Arbour toimi muun muassa New York Islandersin päävalmentajana, kun seura voitti aikanaan neljä peräkkäistä Stanley Cupin mestaruutta.

Arbour oli myös Hitchcockin eräänlainen esikuva, mistä syystä hänen toissa yön saavutuksensa ei tuntunut siltä, miltä sen olisi todellisuudessa pitänyt tuntua.

– En tiedä miksi, mutta en tunne oloani hyväksi. Mielestäni hän oli erityinen ihminen ja erityinen valmentaja. Hän oli kaveri, johon minun on helppo yhtyä, joten tämä ei tunnu kamalan hyvälle, jos olen täysin rehellinen, Hitchcock kertoi Dallas Morning Newsille.

Hitchcock nousi listalla lopulta yksin kolmanneksi, kun Stars voitti viime yön kamppailussaan Colorado Avalanchen.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.