Vuodesta 2013 lähtien Pohjois-Amerikassa kiekkoilleesta Nathan Walkerista tuli tällä kaudella historian ensimmäinen NHL:ssä pelannut australialaispelaaja.

Kyseessä onkin melkoinen tuhkimotarina, sillä 173-senttisenä australialaisena jääkiekkoilijana kertoimet eivät olleet hänen puolellaan.

Nathan Walker on kuitenkin ylittänyt kaikki eteensä pystytetyt muurit kerta toisensa jälkeen ja ensimmäisen kerran tämä tapahtui 13 vuoden iässä. Hän oli nimittäin australialaisen seurajoukkueensa kanssa pelaamassa Tshekeissä ja siellä hän hurmasi otteillaan kaikki.

Samaan aikaan Walkerin joukkueen valmentajat tiesivät, että mikäli hän jää treenaamaan Australiaan kaksi kertaa viikossa, kun taas vastassa ollut tshekkijoukkue treenasi kaksi kertaa päivässä, hän tulee putoamaan väistämättä kelkasta.

– Haluaisin ehdottomasti hänet joukkueeseeni, tshekkivalmentaja heitti puolivitsillä australilaisjoukkueen valmennuskaksikolle, ESPN:n artikkelista selviää.

Lopulta Walkerin valmentajat alkoivat miettiä tätä vitsinä ilmoille heitettyä asiaa tosissaan ja lopulta tämä nykyisin 23-vuotias NHL-pelaaja päätyi pelaamaan Tshekin juniorisarjoihin. Toki se vaati ennen kaikkea melkoisen suostuttelun äidin suuntaan, jota huoletti kaikkein eniten kielimuuri, mutta lopulta äiti suostui poikansa pyyntöihin.

Sen jälkeen loppu on historiaa ja nykyisin tämä australialaisnuorukainen, joka tosin on syntynyt Walesissa, kiekkoilee Washington Capitalsin riveissä. Hän on pelannut joukkueessa kaksi ottelua ja onnistunut jo tekemään NHL-uransa avausmaalin.

Mutta mikä sitten inspiroi Walesissa syntyneen australialaisen valitsemaan kaikista lajeista jääkiekon, joka ei kummassakaan maassa ole aivan se kaikkein harrastetuin laji; itse asiassa osa ihmisistä ei edes tiedä, mitä jääkiekko on.

Vastaus? Niin ikään jääkiekkoa pelannut isoveli ja Mighty Ducks -elokuvat.

– Halusin olla parempi kuin hän (isoveli), Walker paaluttaa.

[readmore from=”suomalaiset”]

Ja itse asiassa niistä elokuvista puheenollen, Walkerin joukkuekaveri Hershey Bearsista, siis Capitalsin farmijoukkueesta, sanoo hyvän ystävänsä tarinan olevan jopa tarua ihmeellisempää.

– Kun kuulet Walksin tarinan, se on jopa vielä uskomattomampi kuin elokuvissa, Garrett Mitchell hehkuttaa.

Walker tuo mukanaan pukukoppiin myös aimoannoksen huumoria, joskaan hän ei aina välttämättä itse tiedä siitä. Kyse on siis hänen tavastaan puhua englantia.

– Joskus hän sanoo jotain, ja sinä reagoit ”Walks, minulla ei ole mitään käryä, mitä sinä sanoit”.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.