Kuten aiemmin tänään jo kerroimme, vieraili Pittsburgh Penguins Valkoisessa talossa paikallista aikaa tiistaina.

NHL-mestarin vierailusta Valkoiseen taloon, ja istuvan presidentin vieraaksi, on tullut jonkinasteinen perinne. Muun urheilumaailman reaktioista huolimatta Penguins päätti kunnioittaa tuota perinnettä, joskin seuran sometiimi teki omanlaisensa kannanoton.

Itse vierailun aikana ei kuitenkaan tapahtunut mitään tippaakaan politiikkaan liittyvää. Ainoa hieman edes siihen suuntaan viittaava asia oli presidentti Donald Trumpin humoristinen kosiskeluyritys Penguinsin osaomistajana toimivan Ron Burklen liittymisestä presidentin hallintoon, mutta siihen se jäi.

Kaiken kaikkiaan kyseessä oli varsin hyvähenkinen tapaaminen, jossa Trump oli leikillään ”vihainen” Penguinsille siitä, että se on estänyt New York Rangersia voittamasta mestaruuksia. Trump on kotoisin New Yorkista, joten hänen sydämensä sykkii Rangersille.

Keskusteluihin nousi myös huominen kohtaaminen verivihollisena toimivaa Washington Capitalsia vastaan.

Yksittäisistä pelaajista Penguins-kapteeni Sidney Crosby sai oman mainintansa, mutta pääosaan nousi paljon kritiikkiä ja humoristista piikittelyä aina ympärilleen kerännyt Phil Kessel. Trump nimittäin ikään kuin ”roastasi” hänet.

– Phil johti tätä joukkuetta maaliin johtaneissa syötöissä, joskin olen kuullut, että hänen siskonsa Amanda saattaa olla perheen paras jääkiekkoilija, Trump naureskeli.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Onko se mahdollista? Tiedätkö mitä – minä epäilen sitä, mutta olen kuullut, että hän on todella hyvä.

Humoristista heittelyä nähtiin myös Trumpin ja Penguinsin osaomistajana toimivan Mario Lemieux’n välillä. Kaikki lähti Trumpin Crosbya kohtaan suuntaamista onnitteluista.

– Sidney, olet luonut uskomattoman perinnön Pittsburghiin, joten onnittelut. Pidä siitä kiinni. Mahtavaa. Mutta kerrohan, onko hän ohittanut jo sinut, Mario? Hän ainakin lähestyy uhkaavasti, eikö vain?

– Kolme sormusta, Lemieux viittasi naureskellen Crosbyn voittamiin mestaruuksiin, sillä hänellä itsellään on niitä viisi – kaksi pelaajana ja kolme seuraomistajana.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.