Florida Panthers voitti toissa kaudella Atlantin divisioonan mestaruuden ja eteni ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin pudotuspeleihin. Seuran kokoonpano näytti tällä hetkellä siltä, että ei enää kauaakaan, kun se alkaisi niittämään menestystä.

Sitten Panthersissa asiat alettiin tehdä takapuoli edellä. Ensiksi GM:nä toiminut Dale Tallon ”ylennettiin” muihin tehtäviin ja hänen roolinsa otti vastaan Tom Rowe.

Tilastoihin vankasti uskova Rowe pisti joukkuetta hyvästä kaudesta huolimatta rajusti uusiksi. Etenkin puolustusosasto koki kesällä 2016 rajuja muutoksia. Kaiken muun hyvän lisäksi Rowe päätti antaa päävalmentaja Gerard Gallantille ennenaikaiset potkut ja siirtyä itse penkin taakse.

Nyt asiat ovat kuitenkin paremmin. Rowe ei saanut jatkaa ja Tallon palasi GM:n paikalle. Päävalmentajan rooliin palkattiin Bob Boughner.

Yhdysvaltalaisluotsi ei ole valmentanut Panthersin penkin takana vielä yhtäkään virallista ottelua, mutta hän on ehtinyt jo vakuuttamaan seuran tähtipelaaja Aleksander Barkovin osaamisellaan.

[readmore from=”suomalaiset”]

– He haluavat voittaa todella paljon ja myös me haluamme tätä, joten me teemme hyvää ja kovaa työtä, Barkov kertoi Fox Sportsin haastattelussa.

Barkov nosti esiin etenkin kovan harjoittelun ja sen, että Floridassa tehdään tällä hetkellä oikeita asioita, joihin kiinnitetään myös paljon huomiota. Laiskimuksille ei ole lainkaan sijaa.

– He haluavat heti iskostaa meille uuden systeemin hetimiten ja olemme harjoitelleet tätä paljon jäällä. Kaikki pitävät siitä ja kaikki on hienosti organisoitua. Harjoittelemme kovaa, koska se valmistaa meidät olemaan kaukalossa valmiina ensimmäisestä ottelusta lähtien.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.