Calgary Flamesin johtoportaassa tiedettiin tismalleen, mitä he Jaromir Jagrin muodossa saivat joukkueeseensa.

Seuran GM:nä toimiva Brad Treliving nimittäin kertoo, että he viettivät viime kauden videoiden parissa todella paljon aikaa pohtiessaan Jagrin hankintaa.

– Katsoimme paljon hänen vaihtojaan viime kaudelta. Korjaus: me katsoimme hänen jokaisen vaihtonsa viime kaudelta, Treliving paljastaa Flamesin verkkosivuilla, Jagrin sopimuksen varmistuttua nyt myös virallisesti.

– Onko nopeus hänen suurin vahvuutensa? Ei, mutta sinun pitää tukea häntä tuomalla nopeutta hänen ympärilleen ja sitä kautta hyödyntää hänen suurimmat vahvuutensa. Hän on erilaisessa tilanteessa kuin vain nopeuteensa nojanneet ovat 45-vuotiaina.

– Hän pystyy edelleen pitämään kiekkoa hyökkäyspäässä. Hänen peliälynsä on eliittitasoa. Hän luo edelleen paikkoja. Me haluamme mennä koko ajan eteenpäin ja meistä tuntuu, että hän tekee meistä parempia, joten totta kai teimme sopimuksen.

”Miten se vaikuttaa meihin? Miten hoidamme sen siten, ettei se vaikuta liikaa tekemiseemme?”

Jagrille siirto Calgaryyn on siinä mielessä erikoinen, että vaikka kyseessä onkin jo hänen yhdeksäs NHL-seuransa, ei hän ole koskaan aiemmin pelannut kanadalaisseurassa. Kaikki se huomio, joka Jagrin ympärillä on viime vuodet ollut, tulee siis vain kasvamaan ja jopa moninkertaistumaan.

– Et voi vähätellä hänen läsnäoloaan. Kun olet tehnyt sen tälle pelille, mitä hän on tehnyt, se vain on olemassa. Siitä ei ole kahta sanaa. Se on mukanasi 24/7. On normaalia, että ihmiset katsovat sinua. Se liittyy Jaromir Jagrina olemiseen.

– Onko tämä, siis Kanadassa pelaaminen, ikään kuin (huomio) varustettuna steroideilla? Luultavasti. Mutta veikkaanpa, ettei tässä pelissä ole paljoakaan asioita, joita hän ei olisi jo nähnyt.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Itse asiassa Calgaryssa on täytynytkin pohtia, miten Jagrin kaltaisen lajilegendan tuominen Kanadaan ja Flames-paitaan vaikuttaa joukkueeseen kokonaisuudessaan.

– Hän on ansainnut kaiken saamansa huomion. Olemme puhuneet siitä, mutta emme negatiivisessa mielessä. Miten se vaikuttaa meihin? Miten hoidamme sen siten, ettei se vaikuta liikaa tekemiseemme ja aja meitä pois reitiltä?

– Sitä pohtii kaukalon puolella tapahtuvia asioita ja sitten taas hänen sulautumistaan osaksi pukukoppia. Asiaa analysoidaan, siitä keskustellaan ja lopulta toimitaan. Ja me päätimme toimia (hänen kohdallaan).

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.