Syksyn alkupuolella saatiin NHL-maailmasta kuulla kummia, sillä veteraanihyökkääjä Ryan Malone yritti kiekkokartalle Minnesota Wildin harjoitusleirin kautta. Malonen kuitenkin kerrottiin kärkkyvän paikkaa eritoten AHL:stä juuri olympialaisten takia.

Nimittäin jos hän onnistuu vakuuttamaan seurajohdon AHL-sopimuksen arvoisesti, on hän siinä samalla oikeutettu taistelemaan paikasta Yhdysvaltojen olympiajoukkueeseen.

Ja niinhän siinä sitten kävi, että Malone vapautettiin tänään try out -sopimuksestaan. Hän jatkaa seuravaaksi AHL-seura Iowa Wildin harjoitusleirille, joka on siis nimensä mukaisesti Minnesota Wildin farmijoukkue.

Jos hän vakuuttaa AHL:n valmennuksen ja tienaa tililleen sopimuksen, on hän tällöin tiukasti kiinni olympiapaikan metsästyksessä. Raportit nimittäin kertovat, että Malone on käynyt jo keskusteluja olympiajoukkueeseen pääsyn suhteen.

[readmore from=”suomalaiset”]

Malonen tilanne on sikäli mielenkiintoinen, että hän ei ole pelannut jääkiekkoa ammatikseen viimeiseen kahteen vuoteen. Hänen edellinen kosketuksensa NHL-kaukaloihin on nimittäin kaudelta 2014-15, kun hän pelasi kuusi ottelua New York Rangersin paidassa.

Samaisella sesongilla yhdysvaltalainen nähtiin myös Rangersin AHL-seura Hartford Wolf Packin riveissä, missä hän pelasi 24 kamppailua tehoin 4+6.

Syynä tähän kaikkeen on hänen kaukalon ulkopuoliset ongelmansa. Kaikki sai alkunsa kauden 2013-14 päätteeksi, kun Tampa Bay Lightning osti hänet ulos sopimuksesta. Pian tämän jälkeen poliisi pysäytti hänet aineiden vaikutuksessa ajamisesta, ja ratsiassa hänen autostaan löytyi 1,3 grammaa kokaiinia.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.