St. Louis Bluesin maalilla on nähty yhdessä ottelussa suomalaisvahti Ville Husso ja hän pelasi uransa ensimmäisessä startissaan välittömästi nollapelin.

Husso torjui 27 laukausta ja oli varsin tyytyväinen omaan suoritukseensa. Hänen joukkuekaveri Nate Prosser oli jo ottelun alla varsin häkeltynyt suomalaisen uskomattomasta rauhallisuudesta ja päävalmentaja Mike Yeo puolestaan jakeli kehuja suomalaiselle.

Mitään varsinaista lahjaa Hussolle ei ole kuitenkaan luvassa suorituksestaan, ellei sitten sellaiseksi lasketa penkillä istumista ja väistämättä edessä häämöttävää farmikomennusta. Yeo ei nimittäin aio enää peluuttaa suomalaista harjoitusleirillä, vaan loput pelit mennään Jake Allenin ja Carter Huttonin ehdoilla.

– Totta kai haluamme antaa hänelle kunniaa siitä pelistä, sillä hän oli uskomaton siinä. Mutta on eri asia tehdä niin yhdessä pelissä kuin ilta toisensa jälkeen, kun pelaat maailman parhaita vastaan. Heillä ei ollut numeroa kahdeksan (Alexander Ovechkin) laukomassa häntä kohti ja se olisi saattanut muuttaa tilannetta, Yeo paalutti raadollisen rehellisenä The Athleticille.

– Tämä oli todella hyvä ensimmäinen askel hänelle, mutta emme rullaa punaista mattoa kenenkään nuoren pelaajan eteen, kun he ovat pelanneet vain yhden hyvän ottelun. Se on asia, joka pitää ansaita.

Husso ei kuitenkaan ole jäänyt harmittelemaan asian kanssa, sillä hän näkee tulevan kauden ennen kaikkea harjoituskautena itselleen, jos nyt lukuisia NHL-pelaajia vilisevästä AHL:stä voi sellaisena puhua.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Haluan vain pelata paljon tällä kaudella. Ymmärrän, että olen edelleen nuori kaveri, joten haluan vain pelata ja pitää hauskaa. Saatan saada mahdollisuuden jossain vaiheessa, mutta minun tulee vain keskittyä omaan tekemiseeni.

– Ei sillä ole väliä, missä pelaan – siitä pitää vain nauttia. Tärkeintä on, että saan pelejä ja olen jonain päivänä valmis pelaamaan NHL:ssä. Tämä kausi tulee siis olemaan hyvä harjoituskausi minulle, mitä tulee kehittymiseen ja useampien pelien pelaamiseen.

– Tämä on ollut hyvä harjoitusleiri minulle, mutta pystyn parempaan.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.