Kun St. Louis Bluesin suomalaisvahti Ville Husso valmistautui pelaamaan ensimmäistä NHL-otteluaan, sitä ei olisi sivullinen tai edes vieressä istuva joukkuekaveri pystynyt huomaamaan.

Jännitys on iso elementti, etenkin, kun edessä on uran ensimmäinen NHL-ottelu. Blues-organisaatiossa toisen kautensa aloittaneen Husson kohdalla tästä ei ollut kuitenkaan tietoakaan.

– Istuin hänen vieressään pukukopissa ja hän oli olemukseltaan kylmän rauhallinen. Hän ei ollut hermostunut, hän ei tärissyt tai mitään sellaista, 31-vuotias Nate Prosser hämmästelee The Athleticille.

– Kun minä pelasin ensimmäistä harjoitusotteluani, minulla oli perhosia vatsassa ja nappasin käteeni Red Bullin. Hän sen sijaan näytti siltä kuin hän olisi ollut tässä tilanteessa ennenkin, joten se oli melkoisen vaikuttavaa. Hän näytti itsevarmalta ja se näkyi.

”Kiljuu, että kyseessä sitoutunut maalivahti”

Ja niinhän siinä sitten kävi, että 22-vuotias suomalainen pelasi heti uransa ensimmäiseen NHL-otteluun nollapelin, kun hän torjui Washington Capitalsia vastaan kaikki 27 laukausta. Itsevarmuus näkyi siis myös kaukalossa ja niin ikään se paistoi hänen kommenteistaankin.

– Tämä oli ensimmäinen täysi otteluni NHL:ssä. Minulla oli yksi (nollapeli) AHL:ssä ja yksi ECHL:ssä, joten oli kiva saada tämä alle välittömästi, Husso totesi rauhallisuutta uhkuen.

[readmore from=”suomalaiset”]

Bluesin päävalmentajana toimiva Mike Yeo onkin ollut äärimmäisen vaikuttunut siitä, miltä Husson tekeminen on seuran harjoitusleirillä näyttänyt.

– Kun katson Hussoa maalissa, hänellä on paljon ominaisuuksia, joista pidän. Hänellä on kokoa, hän on atleettinen ja hän on kilpailuhenkinen.

Nuoren suomalaisvahdin, jolla on mittaa 191 senttiä, kilpailullisuus tuleekin esille kaikessa hänen tekemisessään, esimerkiksi vaihtopenkillä.

– Hänen äänensä kuuluu penkillä, hän ”haukkuu” kavereille, hän kommunikoi; se kiljuu, että kyseessä on maalivahti, joka on todella sitoutunut ja minulle se on hyvä merkki.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.