Winnipeg Jetsin Blake Wheeler on saanut NHL-fanit puolelleen, kun hän kommentoi Twitter-tilillään pohjoisamerikkalaista huippu-urheilua piinannutta kohua. Hän nimittäin kirjoitti Twitterissä Yhdysvaltojen sananvapaudesta.

Tällä hän arvosteli Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpia, joka on vaatinut NFL-seurojen antamaan potkuja niille pelaajille, jotka polvistuvat kansallislaulun aikana. Wheeler kokee, että tämä rikkoo maan sananvapautta.

Etenkin Pohjois-Amerikassa Wheeler on saanut taakseen käytännössä koko jääkiekkoyhteisön tuen. Nyt on hän avannut medialle enemmän omasta suhtautumisestaan meneillään olevaa kohua kohtaan.

– Osa siitä kielestä, mitä Trump on käyttänyt NFL-pelaajia kohtaan, luulen, että se oli osalle viimeinen pisara, aivan sama miten he asioita ajattelevat, Wheeler kertasi toimittajille Jetsin Twitter-tilillä olevassa haastattelussa.

Wheeler on kokenut jo pitkään, että asiat miehen kotimaassa eivät ole parhaalla mahdollisella tavalla. Minnesotan osavaltiossa syntynyt 31-vuotias laituri kuitenkin myönsi, että kun tämä sekoittui urheilumaailmaan, vaikutti se myös mieheen yhä voimakkaammin.

– Kun tämä on nyt sekoitettu urheilumaailmaan, se on iskenyt hiukan kovempaa. Monelle ihmiselle, jotka ovat samanhenkisiä kuin minä ja vaimoni, tämä on kytenyt pinnan alla hitaasti mutta varmasti. Sanahelinä on ollut jatkuvaa, ja hän on mennyt asioissa liian usein turhan pitkälle. Minusta tuntui nyt oikealta ottaa asiaan kantaa.

Wheeler kuitenkin seisoo sanojensa takana. Sananvapaus merkitsee yhdysvaltalaiselle valtavasti, eikä hän ole peruuttamassa sanojaan missään määrin.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Olen ehdottomasti ensimmäisen lisäyksen (sananvapauden) kannalla. Uskon vakaasti, että se tekee Amerikasta erityisen paikan, kun saat uskoa vapaasti mihin haluat. Jos joku harjoittaa tätä, seison sataprosenttisesti hänen takanaan.

Laituri antoi myös vinkkejä jokaista ihmistä koskien, sillä hän tiedostaa, että monet ihmiset katsovat asioita eri tavalla. Hänen mukaansa olisi kuitenkin tärkeää oppia arvostamaan ihmisten eri näkökulmia.

– Vaikka en olisikaan yhtynyt heidän näkemyksiinsä siitä miksi he tekivät niin, on heillä täysi oikeus tehdä niin ja täysi oikeus käyttäytyä siten. Ja jos asiat olisivat ollut näin, menisin mieluusti heidän kanssaan kahvikupposille juttelemaan siitä. Ymmärtämään sitä, miksi he kokevat näin ja kenties tätä kautta oppisin tuntemaan sympatiaa eri ihmisiä kohtaan.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.