Edmonton Oilersiin siirtynyt Jussi Jokinen on ollut yksi kuumimmista puheenaiheista suomalaisten kiekkoystävien keskuudessa kesällä ja syksyllä. Kokonaisvaltainen hyökkääjä astuu ainakin omaan ikäänsä (34) nähden nuoreen joukkueeseen, jossa on tarjolla monia erilaisia rooleja. Niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin.

Suomalaiskonkari on jo vakuuttanut uuden joukkueensa leirissä. Edmontonin päävalmentaja Todd McLellan kehui hyökkääjää erityisesti yhden seikan ansiosta.

– Pidän Jussista, koska hän tietää kuka on – hän tietää, kuinka pelata taitojensa kanssa, McLellan ylisti Edmonton Journalille.

– Hän on positiivisesti äänessä, päävalmentaja jatkoi.

Jokinen on profiililtaan kokonaisvaltainen pelaaja, joka sopii oikeastaan tilanteeseen kuin tilanteeseen. Maaleja tekevä ja toisaalta niitä myös näppärästi pohjustava laituri voi olla täydellinen osa nuoren joukkueen palapeliin.

Oilersin toinen konkari Mark Letestu kehuu Jokista päävalmentajan tavoin.

– Jussi on hyvä rangaistuslaukauksissa, hän voi pelata kaikissa tilanteissa. Todella älykäs pelaaja, erittäin hyvä pala meille, 32-vuotias kanadalaishyökkääjä luetteli.

Lukuisia olympia- ja MM-mitaleita juhlinut JHT-kasvatti astuu uuteen rooliin siinä mielessä, että nyt hän on yksi joukkueen kokeneimmista.

Tämä tuokin vastuuta – roolia pitää ottaa kaukalossa kokonaisvaltaisesti ja toisaalta myös sen ulkopuolella, hyvinä ja huonoina aikoina.

– Nyt tämä on ensimmäinen kerta, kun olen vanhin kaveri joukkueessa, mutta 34-vuotiaana minulla on paljon vuosia jäljellä. Olen ylpeä voidessani pysyä terveenä, Jokinen pohti sivustolle.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.