Joku saattaa kysyä, miksi PK Subbanilla on yhteisöpalvelu Twitterissä huimat 1,03 miljoonaa seuraajaa. Siksi, että hän tietää, miten somessa tulee käyttäytyä.

Vaikka 28-vuotias kanadalaispuolustaja järjestääkin mitä erilaisimpia tempauksia niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella, aiheuttaen ajoittain melkoisia kohuja (lue: Sidney Crosby ja pudotuspelit) sosiaalisessa mediassa hän on melkoinen guru.

Viime päivinä huippu-urheilijat ovat olleet vahvasti esillä somessa, eikä välttämättä täysin positiivisessa mielessä.

Toronto Maple Leafsin Joffrey Lupul otti asiakseen avautua Instagramissa tilanteestaan, mitä hän myöhemmin katui ja pahoitteli, ja NBA:ssa pelaava Kevin Durant puolestaan lähti kritisoimaan faneja, jotka käyttävät feikkitilejä.

Subban ei kuitenkaan kohdistanut puheita omasta ”sometaktiikastaan” pelkästään urheilijoille, vaan ylipäätään kaikille ihmisille. Monet nimittäin saattavat avautua joistain todella kiistellyistä asioista ja tällaiset tilanteet saattavat johtaa pahimmassa tapauksessa isoihinkin ongelmiin.

– Olen aina sitä mieltä, että vähemmän on enemmän. Olen nähnyt paljon henkilöitä, enkä pelkästään urheilijoita, vaan ihmisiä ylipäätään, jotka ovat kirjoittaneet someen jotain kiistanalaista ja myöhemmin katuneet, mitä he kirjoittivat, Subban kommentoi Sportsnetille.

– Sanon aina, että jos laitat jotain hyvää ihmisten ilmoille, niin upea juttu. Mutta, jos se tulee vain aiheuttamaan somemyrskyn ja se on pelkästään jotain negatiivista, itse en tekisi niin.

”On olemassa joku, joka maksaa palkkani”

Kuten kaikki varsin hyvin tietävät, Subban elää huomiosta ja hän aidosti välittää sekä faneistaan että muista ihmisistä. Kysykää, vaikka Montrealin lastensairaalalta, jolle hän lahjoitti 10 miljoonaa dollaria vuonna 2015.

Edellä mainitusta syystä johtuen hän ei siis lähde ”postaamaan” mitä tahansa someen, vaikka hänellä olisi täysi oikeus siihen.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Tosiasia on se, että minulla on sananvapaus ja minulla on some-tili, jolla on huomattava määrä seuraajia. Mutta loppujen lopuksi, että olemassa on joku, joka omistaa organisaation (seuran) ja maksaa palkkani.

– Minun on siis kunnioitettava heitä myös ihmisinä ja ymmärtää se, että he haluavat seuran nähtävän oikeanlaisessa valossa. Et siis halua ikinä asettaa ketään sellaiseen asemaan, että he joutuisivat nostaa asian esille kanssasi.

Niin, ehkä jokaisen olisi hyvä muistaa, että internetissä ei ole niin sanotusti delete-nappulaa; ei ainakaan huippu-urheilijoiden kohdalla, sillä aina joku ehtii ottaa postauksesta vähintäänkin kuvakaappauksen. Tämän sai tuta nahoissaan myös Joffrey Lupul.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.