Vaikka Edmonton Oilersin harjoitusleiri ei ole ehtinyt olla käynnissä vielä viikkoakaan, ja Jussi Jokisella on takanaan vasta yksi harjoitusottelu, on hän tehnyt huiman vaikutuksen kaikkiin Pohjois-Amerikassa.

Twitterissä Jokista on ehditty eilisen pelin jälkeen, missä hän iski Oilers-debyytissään tehot 1+2, yhdeksi kesän suurimmista ryöstöistä. Ja sitä kokenut suomalainen eittämättä on, mikäli hänen menonsa jatkuu myös ”oikeissa peleissä” samanlaisena, sillä hänen palkkakuittinsa on naurettava 1,1 miljoonaa dollaria.

Myös toimittajat sekä joukkuekaverit kehuvat Jokista yhteen ääneen ja esimerkiksi Fansided-verkkosivuston mukaan 34-vuotias laituri on jo sinetöinyt paikkansa uuden seuransa Top 6 -hyökkääjänä; toisin sanoen kahdessa kärkiketjussa.

– Hän on huippunopea ja hyökkäyksellisesti taitava. Hän pitää hyvin huolta kiekosta, antaa vahvoja syöttöjä ja hänen laukauksensa lähtee mukavasti, toimittaja Sammi Silber ylistää suomalaiskonkaria.

[readmore from=”suomalaiset”]

Tällä hetkellä Jokinen hyökkää kuitenkin vielä toistaiseksi joukkueensa kolmosvitjassa. Hänen sentterinään on toiminut Ryan Nugent-Hopkins, joka on kehunut suomalaista vuolaasti, ja toisena laiturina on nähty Jesse Puljujärvi sekä Kailer Yamamoto.

Oikeastaan ainoa este nousulle kahteen kärkiketjuun on se, että Jokinen viihtyy kaikkein parhaiten vasempana laiturina ja ykkös- ja kakkosketjun osalta nämä paikat on jo hyvin pitkälti lukittu Patrick Maroonille sekä Milan Lucicille.

Jokisen kohdalla hyvä puoli on kuitenkin se, että hän pystyy pelata myös oikealla, ja vaikka häntä ei heti alkukaudesta nostettaisikaan kahteen kärkiketjuun, monipuolisuutensa ansiosta niin tulee tapahtumaan, jos muut pelaajat alisuorittavat.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.