Ensiksi oli Tomas Tatar, jolla oli omat vaikeutensa päästä jatkosopimukseen Detroit Red Wingsin kanssa. Lopulta pelaaja vei taiston ja sai haluamansa, kun osapuolet solmivat keskenään neljän vuoden jatkon, joka on arvoltaan 21,2 miljoonaa dollaria.

Seuraavaksi ongelmaksi seuran osalta muodostui rajoitetun vapaan agentin, Andreas Athanasioun, jatkosopimus. Lupaava nuorukainen onkin nostanut nyt KHL:n varteenotettavaksi vaihtoehdoksi, sillä osapuolet eivät ole lähelläkään sopua.

Athanasioun huhuillaan hakevan itselleen kolmivuotista jatkopahvia, jonka vuosipalkka keikkuisi 3 miljoonan dollarin tietämillä. Red Wings ja sen GM:nä toimiva Ken Holland on kuitenkin ehdottomasti eri mieltä, sillä uusimpien tietojen mukaan seuran tarjous on huomattavasti pienempi.

[readmore from=”andreas-athanasiou”]

TSN:n Bob McKenzie nimittäin kertoo Twitter-tilillään, että Red Wings on tarjonnut Athanasioulle kaksivuotista pahvia, jonka cap hit olisi 1,9 miljoonaa dollaria. Kyseessä on siis jopa miljoona dollaria vähemmän, mitä Athanasiou itselleen saalistaa.

Athanasiou on pelannut Red Wingsin riveissä 101 runkosarjaottelua tehoin 27+16. Hänen 43 pisteestään kuitenkin jopa 39 on syntynyt tasaviisikoin, eikä nuorukainen ole juuri ylivoima-ajalla juhlinut.

Ensimmäisellä kaudellaan, jolloin hän pelasi 37 runkosarjakamppailua, oli hänen peliaikansa alle kymmenen minuuttia per peli. Viime sesongin aikana päävalmentaja Jeff Blashill peluutti häntä ottelua kohden 13:28 minuuttia.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.