Mitä tiedämmekään tällä hetkellä Andreas Athanasioun tilanteesta? Tietämättömille siis tiedoksi, että kyseessä on Detroit Red Wingsin lupaava hyökkääjä, jolla on suuria hankaluuksia päästä seuran kanssa uudesta jatkopahvista sopuun.

Viime aikoina on kohistu sillä, että Athanasiou saattaisi siirtyä maailman kakkosliigaan, KHL:ään, josta hän olisi huhujen mukaan saanut sopimustarjouksen. Moni on kuitenkin sitä mieltä, että kyseessä on puhdas neuvottelutaktiikka.

Mutta niin, mitä me tilanteesta nyt tiedämmekään? Ainakin sen, että Red Wings olisi tarjonnut Athanasioulle kahden vuoden mittaista jatkoa, jonka vuosipalkka oli 1,5-2 miljoonaa dollaria.

Athanasiou taasen haluaisi raporttien mukaan vähintään kolmivuotisen sopimuksen, jossa vuosipalkka olisi lähempänä 3 miljoonaa dollaria. Tiedämme myös sen, että KHL:stä Athanasiou saisi huomattavasti enemmän rahaa, kuin Red Wingsistä.

Nyt Athanasioun leiristä on kantautunut Red Wingsin ja Red Wings -fanien korviin karmaisevia uutisia, sillä koska osapuolet ovat niin kaukana sovusta, suunnittelee pelaaja aidosti siirtyvänsä KHL:ään. Aiemmin KHL:ää pidettiin vain vaihtoehtona, nyt se on todennäköinen sellainen.

– Suurien erimielisyyksien vuoksi KHL on muuttunut jo nyt todennäköiseksi vaihtoehdoksi, agentti Darren Ferris kertoi Detroit Free Pressin Helene St. Jamesille.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.