Päävalmentaja Todd McLellan on istuttanut Jussi Jokisen Edmonton Oilersin harjoitusleirillä Ryan Nugent-Hopkinsin rinnalle.

Tälle on ollut selkeästi syynsä. McLellan nimittäin paljasti haluavansa Nugent-Hopkinsin ottavan enemmän riskejä kaukalossa, mikä auttaisi häntä muovautumaan takaisin luovemmaksi pelaajaksi hyökkäyspäässä, ja tähän hän tarvitsee luotettavia ketjukavereita.

Toistaiseksi Nugent-Hopkinsin rinnalla ovatkin pelanneet sekä Jesse Puljujärvi että Jussi Jokinen – kolmikko on siis muodostanut kentällisen yhdessä – ja erityisesti suomalaiskaksikosta jälkimmäisenä mainittu Jokinen on avainasemassa näissä riskinotoissa.

– En halua olla huolimaton ja ottaa tarpeettomia riskejä, mutta samaan aikaan minulla on kuitenkin enemmän vapauksia. Jos tulen pelaamaan Jokisen kanssa, tiedän hänen olevan erittäin vastuuntuntoinen ja fiksu pelaaja, joten se auttaa alitajuisesti paljon, Nugent-Hopkins hehkuttaa suomalaista Oilersin verkkosivuilla.

[readmore from=”suomalaiset”]

24-vuotias Nugent-Hopkins näkeekin Jokisen itselleen oivana esimerkkinä, sillä suomalainen on kyennyt urallaan tekemään samanaikaisesti 50-60 tehopistettä kautta kohden ja samaan aikaan olemaan luotettava myös omaan päähän.

– Hän on tehnyt sitä todella pitkän aikaa, joten hän eittämättä tietää, miten se homma hoituu. Hän on hyvä myös ylivoimalla ja pelatessani hänen kanssaan eilen kemiamme toimivat yhteen.

– Yritämme toki edelleen hahmottaa toistemme pelitapoja ja toivottavasti opimme ne nopeasti.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.