Vegas Golden Knights aloitti viime yönä oman urakkansa NHL-kaukaloissa, kun se pelasi seurahistorian ensimmäisen harjoitusottelun Vancouver Canucksia vastaan. Se ei vielä kuitenkaan päässyt uuden kotiyleisönsä eteen, sillä peli pelattiin Kanadassa.

Se kuitenkin antoi faneilleen aihetta juhlaan heti alusta lähtien, sillä se vei kamppailun nimiinsä lukemin 9-4. Toki ottelussa ei ollut mukana parhaista parhaimmat, sillä esimerkiksi Canucksin nimimiehet olivat tuolloin matkalla Kiinaan, missä se pelaa harjoitusottelun Los Angeles Kingsiä vastaan.

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö Vegas olisi ansainnut voittoaan. Se pelasi koko 60 minuuttisen ajan kypsää peliä, huolimatta siitä, että sen riveissä oli monia ensikertalaisia.

Yksi heistä oli 21-vuotias oikea laitahyökkääjä Tyler Wong, joka ihastutti kiekkofanit komealla pelityylillään. Wong ei ole tällä hetkellä NHL-sopimuksen alainen pelaaja, mutta hän on antamassa seuralle näyttöjä sen harjoitusleirillä.

Wongia ei ole koskaan varattu NHL:ään, ja ainoat ottelut ammattilaiskaukaloista löytyvät toissa kaudelta, kun hän pelasi kolme ottelua AHL-seura Toronto Marliesin riveissä. Muutoin ura on kulunut juniorisarjoissa, viimeisimpänä WHL-joukkue Lethbridge Hurricanesin riveissä.

Kanadalaishyökkääjä on edustanut seuraa viimeiset neljä kautta, joista viimeisenä kahtena hän on toiminut seuran kapteenina. Tehollisesti etenkin edellinen sesonki oli todellinen nappisuoritus, sillä Wongin lavasta syntyi 69 runkosarjaotteluun 51 maalia ja yhteensä 109 tehopistettä.

Nuorukaisen ongelma on kuitenkin aina ollut hänen kokonsa. 175-senttisen onneksi jääkiekko on kuitenkin menossa yhä enemmän siihen suuntaan, että myös pienet kaverit voivat luoda itselleen menestyksekkään uran. Toki näitä tarinoita on nähty ennenkin, mutta nykyisin se on yhä vain helpompaa.

Nyt Wong näyttikin tilaisuuden saadessaan, että hänestä on parhaimmillaan NHL-pelaajaksi. Päävalmentaja Gerard Gallant peluutti häntä ainoastaan 11:02 minuuttia, mutta tästäkin huolimatta kanadalaislaituri saalisti tililleen tehot 3+1. Se on äärimmäisen kova saldo se.

Chirp Fest Hockey

@ChirpFestHky
Tyler Wong scores the Golden Knights their first goal in franchise history

Hän iski Vegas Golden Knightsin seurahistorian ensimmäisen maalin (video yllä) ja ensimmäisen hattutempun. Hän oli kaikessa yksinkertaisuudessaan loistava, vaikka peliaikaa ei juurikaan tullut.

Wong ei myöskään ole puhtaasti pelkkä hyökkäyspään pelaaja, vaikka tehot antavatkin olettaa muuta. Kyseessä on nimittäin äärimmäisen työteliäs pelaaja, joka menee pienestä koostaan huolimatta ahtaisiin aukkoihin ja antaa kaikkensa joukkueen eteen.

Paikan sattuessa hän on myös todella kova maalintekijä, mistä loistavana esimerkkinä toimii juuri viime yön ottelu. Tällä hetkellä vaikuttaakin siltä, että Wong on lähellä napata itselleen pelipaikan Golden Knightsista, vaikka helppoa se ei tulekaan olemaan.

Hän tulee pelaamaan ensi kaudella AHL-seura Chicago Wolvesin riveissä, joka on siis Golden Knightsin farmiseura. Siellä näytöt kohdalleen ja uran ensimmäinen NHL-ottelu on lähempänä, kuin moni uskaltaa edes haaveilla.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.