Vancouver Canucks ja tähtihyökkääjä Bo Horvat ovat vihdoin ja viimein päässeet yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta.

22-vuotiaan kanadalaissentterin, jonka harteilla lepää eittämättä koko Canucks-organisaation tulevaisuus, tuore sopimus on pituudeltaan kuusivuotinen ja arvoltaan yhteensä 33 miljoonaa dollaria.

Horvat lukeutui tähän päivään saakka siihen muutamien nuorisotähtien joukkoon, joiden jatkosopimusneuvottelut olivat jokseenkin hankalia. Yhteisymmärryksen löytäminen vei toisin sanoen pitkään ja lopulta neuvottelut venyivät lähelle syksyn harjoitusleirien alkua.

Nyt Horvatin takataskussa on kuitenkin 5,5 miljoonan dollarin vuositulot takaava sopimus, joka luonnollisesti moninkertaistaa hänen vuosiansionsa tulokassopimukseen verrattuna.

Horvatin kehityskulku NHL:ssä on ollut ihailtavaa katseltavaa. Hän teki NHL-tulokaskaudellaan (2014-15) 68 runkosarjaotteluun tehot 13+12=25. Sitä seuraava sesonki tuotti täydessä 82 ottelun runkosarjassa pisteet 16+24=40 ja viime kaudella hän nakutti 81 runkosarjaotteluun ennätyspisteensä 20+32=52.

Nuori kanadalaissentteri on Canucksin oma ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2013. Seura huusi hänet tuolloin numerolla yhdeksän.

Horvatilla on vielä hyvin aikaa kypsyä todelliseksi supertähdeksi koko NHL:n mittapuulla, sillä Canucks on keskellä uudelleenrakennusprojektia, eikä siltä odoteta kovinkaan suurta menestystä ainakaan aivan lähivuosina.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.