Edmonton Oilersin Milan Lucic on selvästikin analysoinut tarkkaan Jesse Puljujärven viime kauden edesottamuksia.

Puljujärvi ei suinkaan ole ensimmäinen, eikä myöskään viimeinen, pelaaja, joka aloittaa NHL-uransa nimenomaan NHL:ssä ja joutuu kesken kauden pakata kamat ja suunnistaa kohti AHL:ää.

Itse asiassa Lucic, Oilersin kovaotteinen voimahyökkääjä, olisi itse kokenut mitä todennäköisimmin saman kohtalon, mutta sopimustekniset seikat estivät hänen lähettämisen AHL:ään.

– Muistan, kun olin itse 19-vuotias ja nautin NHL:ssä pelaamisesta. Koska olin tullut CHL:stä, heillä ei ollut mahdollisuutta lähettää minua alas.

– Muistan, miten ensimmäisten 40-45 ottelun aikana pelasin noin viisi ja puoli minuuttia ottelua kohden. Sitten muutama laiturimme loukkaantui ja sain vihdoin ja viimein mahdollisuuteni.

– Pystyin nousta esiin ja näytin, että pystyn pelaamaan ja hän pystyy eittämättä – 19-vuotiaana – hyppäämään kehiin ja tuomaan meille lisää hyökkäysvoimaa.

Lucic uskookin, että Puljujärvi oppi pettymyksellisestä viime kaudesta paljon ja samalla hän tietää, miten pettynyt suomalaisnuorukainen oli kauden päätyttyä.

– Uskon, että hän oppi paljon viime vuonna. Luonnollisestikaan sitä ei ole tyytyväinen, kun aloittaa kautensa NHL:ssä ja päättää AHL:ssä, mutta se kaikki on osa kehittymisprosessia. Nyt, kun hän tietää pohjoisamerikkalaisen pelin hieman paremmin, hän varmasti tuntee olonsa hieman mukavammaksi ja tietää, mitä odottaa tältä liigalta.

– Hän omaa ehdottomasti raamit pelata läpi rankan 82 ottelun runkosarjan.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.