Uuden ajan NHL on etenkin veteraanipelaajille karu maailma, sillä työnantajaa ei tunnu löytyvän juuri sitten millään. Tämä oli muun muassa Shane Doanin kohtalo, joka päätti päiviä sitten ripustaa luistimet naulaan.

Tällä hetkellä ilman sopimusta ovat vielä muun muassa Jarome Iginla sekä tshekkiläislegenda Jaromir Jagr, joka teki vielä viime kaudella 46 tehopistettä.

Omalla tavallaan listaan voidaan lukea myös puolustaja James Wisniewski, joka ei toki pelannut enää viime kaudella NHL:ssä. Viime sesongin aikana hän nimittäin edusti KHL:n Admiral Vladivostokia sekä AHL:n Chicago Wolvesia.

Kovaa ei kuitenkaan mennyt, sillä 16 KHL-ottelussa 33-vuotiaan puolustajan tehot olivat 1+3, ja AHL:ssä hän teki 21 kamppailuun neljä maalia ja yhteensä 11 tehopistettä.

Yhdysvaltalaispuolustaja on jäänyt tähän mennessä tulevaksi kaudeksi kokonaan ilman seuraa, mikä on ajanut hänet epätoivoiseen temppuun. Hän on nimittäin muistuttanut seuroja Twitter-tilillään, että hän on yhä työttömänä.

– Etsin yhä edelleen työpaikkaa tai mahdollisuutta. Haluaako kukaan entistä 50 pisteen rightin puolen puolustajaa, Wisniewski kirjoitti Twitterissä.

Twiitin yhteyteen hän oli iskenyt kaksi hashtagia, NHL:n ja olympialaiset. Tämä viittaa selvästi siihen, että Wisniewski on valmis suuntaamaan takaisin esimerkiksi KHL-kaukaloihin, joka saattaisi avata hänelle paikan olympialaisiin.

James Wisniewski

@jameswisniewski
Still looking for a job or an opportunity, anyone want a former 50 PT right handed d man lol #nhl #olympics

Wisniewski on pelannut NHL:ssä tähän mennessä 552 runkosarjaottelua, joissa hän on iskenyt 53 maalia ja yhteensä 274 tehopistettä. Hänen paras suorituksensa taalajäillä nähtiin kaudella 2013-14, kun hän teki Columbus Blue Jacketsin paidassa 75 otteluun tehot 7+44.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.