Jos mietitään NHL-kapteeneita, on joukossa monia mahtavia pelaajia. Onhan se nyt kuitenkin fakta, että NHL-kapteeniksi ei nouse kuka tahansa pelaaja.

Winnipeg Jetsin kapteenina toimiva Blake Wheeler on kuitenkin jopa NHL-standardeilla ylitse monien muiden. Hän nimittäin on tehnyt viimeisen neljän kauden aikana vähintään 26 maalia, ja menettänyt tänä aikana vain kolme runkosarjaottelua.

Toki Wheeler on toiminut Jetsin kapteenina vasta yhden kauden ajan, mutta tästäkin huolimatta hän on ollut joukkueen yksi suuria johtajia jo vuosien ajan. Pelillisesti katsottuna hän saattaakin olla liigan yksi aliarvostetuimpia pelaajia.

Yksi asia, missä 31-vuotias on kuitenkin ”epäonnistunut”, on Jetsin menestyksettömyys. Seura ei nimittäin ole vielä koskaan voittanut yhtä ainutta pudotuspeliottelua, mutta tässä vaiheessa on kuitenkin syytä muistaa, että kyseessä on ainoastaan yksi pelaaja – oli hän sitten kapteeni tai ei.

Wheelerillä kuitenkin riittää voitontahtoa, kuten kävi ilmi hänen muutaman päivän takaisista kommenteista.

– Sen on oltava tämä vuosi, sen on vain oltava. Meillä on tarpeeksi lahjakkuutta, eikä ole olemassa erityistä syytä, miksi emme voisi siirtyä tällä kaudella seuraavalle tasolle. Nyt on kyse siitä, että saamme porukasta yhtenäisen ja mietimme ryhmässä, että mitä meidän pitää tehdä voittaaksemme otteluita, kapteeni Wheeler kertoi Winnipeg Free Pressille muutama päivä sitten.

Jetsin riveissä Wheelerin lisäksi pelaa yksi NHL:n suurimmista tähtipakeista, Dustin Byfuglien sekä muun muassa kokenut veteraanihyökkääjä Bryan Little.

Jetsin kokeneet kaverit ovat kuitenkin saaneet viime vuosina seuraa NHL:n uusista tähtipelaajista, kuten Mark Scheifelesta, Patrik Laineesta, Nikolaj Ehlersistä sekä Jacob Troubasta. Kokoonpanosta se ei siis ole kiinni.

Jets teki viime kaudella NHL:n runkosarjan seitsemänneksi eniten maaleja (246), mutta myös omassa päässä vuosi. Se nimittäin päästi selkänsä taakse 255 täysosumaa, mikä oli NHL:n neljänneksi surkein lukema.

Wheeler onkin ehtinyt jo arvostelemaan seuran viime kauden maalivahtipelaamista, joten on selvää, että kapteenin vaatimustaso tulevalle kaudelle on täysin ennennäkemätöntä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.