Winnipeg Jetsin supertähti Blake Wheeler oli jälleen kerran viime kaudella erinomaisessa vireessä, sillä hän iski 82 runkosarjaotteluun 26 maalia ja yhteensä 74 tehopistettä.

Itse asiassa Jetsin hyökkäys oli muutoinkin suurimman osan ajasta todella hyvällä mallilla, sillä jopa viisi kaveria iski yli 20 maalia, joista kaksi reilut 30 kaappia, minkä lisäksi neljä pelaajaa pääsi yli 50 tehopisteen.

Ongelmat löytyivät kuitenkin seuran maalinsuulta, sillä joukkueella ei ollut missään vaiheessa kautta varsinaista ykkösmaalivahtia. Toki Connor Hellebuyck pelasi Jetsin maalilla 56 ottelua, mutta hänen tilastonsa olivat umpisurkeat, 90,7/2.89.

Nyt Wheeler antoikin harvinaisen suoran mielipiteensä seuran viime kauden maalivahtipelaamisesta.

– Me tarvitsemme parempaa maalivahtipeliä. Tämä on kova sarja ja maalivahtina pelaaminen on kovaa. Tämä ei missään nimessä tarkoita sitä, että meidän pitäisi sulkea kenellekään ovea, mutta mielestäni jos haluamme olla kilpailukykyinen joukkue, se on todella tärkeää. Jos jatkat huonoista peleistä huolimatta tiettyjen maalivahtien peluuttamista, jotka ovat 24-vuotiaita, ja kenties he eivät ole täysin valmiita tähän kaikkeen, se voi vahingoittaa myös heitä, Wheeler avautui The Hockey Newsin haastattelussa.

Jets hankki kesän aikana riveihinsä entisen tähtivahdin, Steve Masonin, joka ei kuitenkaan loistavasta tulokaskaudestaan huolimatta onnistunut nousemaan NHL:n kirkkaimpien torjujien joukkoon. Wheeler toivookin, että hän onnistuisi tehtävässään ja sytyttäisi siinä samalla myös seuran muut kassarit ilmiliekkeihin.

– Jos he näkisivät jonkun, joka pääsee maalille ansaituista syistä ja on siellä hyvä, se voi taasen palvella kaikkia maalivahteja. Silloin he saisivat kilpailuasetelman takaisin ja todellisen nälän päästä takaisin maalinsuulle, ja se on huikea asia mille tahansa joukkueelle. Ideaalitilanne on se, että meillä on kaksi ykkösmaalivahtia ja menemme aina kuumalla kaverilla. Se, joka jää luukulle suuttuu tästä, joten kun hän pääsee takaisin näyttämään kyntensä, hän on se kuuma kaveri. Jos hän nappaa pestin itselleen, sekin on loistava asia.

Loppuvedoksena Wheeler kertoi maalivahdin tontin raakuudesta, mutta samalla hän tiedostaa, että se on tällä hetkellä seuran suurin ongelma.

– Koko liigassa on olemassa vain 31 aloittavan maalivahdin tonttia, joten kyseisellä pelipaikalla on uskomattoman paljon kilpailua. Se on siis usein todella kiittämätön pelipaikka. Mutta jos haluamme päästä sinne minne haluamme, meidän pitää saada kyseiselle pelipaikalle tasaisuutta.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.