Kanadalainen pelaajalegenda Shane Doan ilmoitti aiemmin tällä viikolla, että hänen pelaajauransa on paketissa.

Nyt, kun Doan ei ole enää NHL-pelaajaa, siirtyy hän osaksi NHL:n miljoonista ja taas miljoonista faneista. Luonnollisesti siis hänelle niin rakas laji tulee olemaan edelleen iso osa hänen elämäänsä muun muassa Arizonan junioriohjelmien kautta.

Yksi pelaaja, joka on tullut läpi juuri näistä kyseisistä junioriohjelmista, on nykyisin Toronto Maple Leafsin paidassa loistava, ja viime kaudella NHL:n vuoden tulokkaaksi valittu, Auston Matthews.

Matthews kertoikin Doanin lopettamispäätöksen jälkeen ihailleensa aina pitkäaikaista Coyotes-kapteenia.

– Hän oli lapsuudessa idolini. Uskomaton pelaaja ja vielä parempi persoona. Onnittelut uskomattomasta urasta, ”Doaner”, Matthews twiittasi henkilökohtaisella Twitter-tilillään.

Doan oli perjantaina paikallista aikaa vieraana Sportsnetin alaisuudessa toimivassa Tim & Sid -radiohjelmassa ja häneltä udeltiin, että onko olemassa joitain tiettyjä pelaajia, joita hän aikoo seurata erityisellä mielenkiinnolla.

– Auston Matthews sekä Patrik Laine, jota on hauska seurata, kuuluivat Doanin sanat kysymykseen.

Tietyssä mielessä näiden kahden supernuorukaisen taustalla onkin jonkinasteinen yhtäläisyys Doaniin: kuten todettua, Matthews kasvoi Arizonassa ja kävi läpi paikallisen juniorikiekkomyllyn, kun taas Laine edustaa Winnipeg Jetsiä, josta kaikki käynnistyi Doanin NHL-uran osalta.

Samassa ohjelmassa Doan otti myös kantaa mahdolliseen osallistumiseen olympialaisiin ja aiheesta pääset lukemaan lisää TÄÄLTÄ.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.