Kanadan olympiajoukkueen GM:nä toimiva Brian Burke on ilmoittanut aiemmin, että hän on ollut yhteydessä sekä Shane Doaniin että Jarome Iginlaan olympialaisten suhteen.

Burke onkin jo hyvissä ajoin ilmoittanut, että hän on valmis pohtimaan kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja olympialaisten suhteen. Vajaat pari viikkoa sitten selvisikin, että hän on ollut yhteydessä edellä mainittuun konkarikaksikkoon, mutta Burke ei avautunut sen kummemmin käydyistä keskusteluista.

Asiaa udeltiin molempien pelaajien leireistä, mutta ainoastaan Iginlan suunnalta saatiin jonkinasteinen vastaus asiaan.

– Me emme vielä tässä vaiheessa käsittele tätä asiaa, Iginlan agenttina toimiva Don Meehan sanoi The Canadian Pressille lähettämässään sähköpostiviestissä.

Näiden Burken puheiden jälkeen on kuitenkin tapahtunut yksi erittäin iso asia: Doan ilmoitti tällä viikolla, että hänen pelaajauransa on paketissa.

Niinpä Sportsnet lähti kysymään suoraan mieheltä mahdollisesta esiintymisestä Kanadan olympiajoukkueessa ja 40-vuotias Arizona Coyotes -legenda paljasti sen olevan mahdollista.

– Hahhah, Burke ja minä olemme jutelleet. Me emme ole… Haluan pelata, mutta en tiedä, olenko kykeneväinen pelaamaan, nauravainen ja iloinen Doan kommentoi tilannettaan Pyongchangin olympialaisten suhteen.

Vaikka kokeneen Doanin parhaat vuodet ovat eittämättä takana, ja se on luonnollisesti osasyy hänen lopettamiselleen, olisi hän henkiselle puolelle uskomaton lisä Kanadan olympiajoukkueelle ja kyllähän hänestä edelleen olisi pelaamaan vähintäänkin kolmos- tai nelosketjussa.

Doania motivoi varmasti myös jollain tasolla se, ettei hän ole onnistunut voittamaan olympiamitalia, vaikka oli Kanadan matkassa vuoden 2006 olympialaisissa, jotka järjestettiin Torinossa.

Toisaalta taas Burke on korostanut pelaajien sitoutumisen olympiajoukkueseen olevan erittäin tärkeää jo aikaisessa vaiheessa. Nähtäväksi siis jää, onko Doan valmis esimerkiksi lähtemään mukaan Karjala-turnaukseen sekä sitä kautta olemaan paljon Euroopan puolella juuri, kun hän on päättänyt pelaajauransa ja pyhittämässä enemmän aikaa perheelleen.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.