Shane Doanin NHL-ura tuli päätökseen 30. elokuuta, 2017 – lähes 23 vuotta kanadalaislegendan ensimmäisen NHL-ottelun jälkeen.

40-vuotias Doan, joka oli ollut uskollinen yhdelle ja samalle seuralle läpi NHL-uransa, oli varmasti kuvitellut lähtevänsä eri tavalla NHL-kaukaloista. Hän nimittäin oli itse halukas jatkamaan vielä ainakin kauden verran Arizona Coyotesin paidassa, mutta seura ei tarjonnut hänelle jatkosopimusta.

Doan sai kuulla hänen maailmaansa järisyttäneestä päätöksestä kesäkuun puolivälissä.

– Se luonnollisesti satutti ja teki minut surulliseksi. Mutta toisaalta, kaikelle on syynsä, Doan kertaa tuota päivää AZ Centralin haastattelussa.

Vaikka tieto selvästikin järkytti häntä, minään shokeeraavana yllätyksenä se ei tullut. Doan nimittäin tiedosti sen olevan mahdollista viime kauden jälkeen.

– Kaikki haluavat tuntea itsensä halutuksi. Mutta sen perusteella, miten johtoporras toimi ja miten minua käytettiin (kaukalossa), tajusin, etten ollut haluttu – sellaista sattuu.

– Niin tapahtuu jokaiselle, joka pelaa tätä peliä. Käsität, että pelin henki on ”Mitä olet tehnyt hyväkseni viime aikoina?” ja en ollut tehnyt riittävästi.

Neuvotteli muiden seurojen kanssa – tiesi päätöksestään jo pitkään

Jo itse asiassa tuossa kohtaa Doan teki päätöksensä NHL-uransa päättymisestä, joskin hän keskusteli vielä joidenkin seurojen kanssa vapaiden pelaajamarkkinoiden käynnistyttyä. Nyt Doan kuitenkin paljastaa, että kyse oli jostain muusta.

– Olin luultavasti hieman loukkaantunut ja halusin todistaa tiettyjen ihmisten olleen väärässä. Mutta sitten tajusin, ettei sillä ollut juurikaan merkitystä, mitä he ajattelivat minusta pelaajana.

Doan edusti Arizona Coyotesia 21 kauden ajan. NHL:n historiassa vain kahdeksan muuta pelaajaa on pelannut yhdessä seurassa yhtä pitkään ja heistä vain kolmella on enemmän pelejä samassa joukkueessa kuin Doanilla.

Viimeiset 13 kauttaan Coyotesin kapteenina toiminut Doan avaa, että yhden ajatuksen myöntäminen hänelle itselleen on ollut todella haastavaa.

– Yksi kaikkein vaikeimmista seikoista oli tajuta se, ettei minulla tulisi olemaan joukkuetta lokakuussa – minulla on ollut joukkue (tuohon ajankohtaan) kuusivuotiaasta lähtien.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.