KHL:n supertähti Danis Zaripov on tällä hetkellä kuuma nimi vapaiden agenttien markkinoilla.

Venäläishyökkääjää on huhuiltu muun muassa New York Rangersiin ja Vegas Golden Knightsiin. Ja jos Pittsburgh Penguinsin supertähti Evgeni Malkinilta kysyttäisiin, ottaisi myös tuplamestari miehen avosylin vastaan.

Sport-Expressin toimittaja Igor Eronko nimittäin kyseli Malkinilta aiheesta ja julkaisi vastauksen Twitter-tilillään.

Igor Eronko

@IgorEronko
Evgeni Malkin: I'd like to see Danis Zaripov in #Pens. I'd enjoy playing with him on one line

36-vuotias Zaripov sai kahden vuoden pelikiellon Euroopan kaukaloista dopingin takia, mutta NHL on luvannut ottaa miehen vastaan. Apulaiskomissaari Bill Daly kertoi Associated Pressille, ettei Zaripovin käyttämää pseudoefedriiniä mielletä kielletyksi aineeksi NHL:ssä.

Zaripov on pelannut Venäjän ammattilaissarjoissa koko uransa, yhteensä 18 kauden ajan. Viimeiset neljä kautta mies on viettänyt Metallurg Magnitogorskin riveissä, joka on Malkinin juniorijoukkue ja jossa hän pelasi kauden 2012-13 työsulun aikana.

Tehopisteitä Zaripoville on nelivuotisen Magnitogorsk-uran aikana kertynyt 227 (87+140) ja KHL-uran aikana yhteensä 451 (199+252).

Zaripov ja Malkin ovat pelanneet yhdessä lukuisia kertoja kansainvälisissä turnauksissa. Kaksikko oli mukana vuoden 2010 talviolympialaisissa sekä maailmanmestaruuskilpailuissa vuosina 2006, 2007, 2014 ja 2015.

CapFriendlyn mukaan Penguinsilla on reilu 3 miljoonaa dollaria tilaa palkkakatossa ja joukkue on tehnyt sopimukset kaikkien sopimuksettomien pelaajiensa kanssa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.