Jos jääkiekkoa vertaa vaikka jalkapallokenttiin, niin lajien yksi suuria eroja on se, että jääkiekossa on olemassa yksi valtavan suuri liiga, missä pelaavat lähes kaikki pallon parhaat pelaajat. Ja puhun siis luonnollisesti NHL:stä.

NHL on taasen siitä erikoinen liiga, että se eroaa rajusti maailman muista kiekkosarjoista. Tästä loistava esimerkki saatiin jälleen viime yönä, kun NHL teki päätöksen sen suhteen, että venäläistähti Danis Zaripov on vapaa siirtymään maailman parhaaseen kiekkoliigaan.

Outoa tästä tekee eritoten se, että Zaripov sai juuri kahden vuoden kilpailukiellon IIHF:n sarjoihin käytettyään kiellettyjä aineita. Zaripovilta löydettiin testeissä huomattava määrä pseudoeferdiiniä, joka on piristävä ja hengitysteitä avaava lääke. Sitä löytyy muun muassa joistakin flunssalääkkeistä.

Zaripov oli kuitenkin väärinkäyttänyt lääkettä, joten hänelle lätkäistiin huomattava pelikielto. Se ei kuitenkaan NHL:ää kosketa, sillä pseudoeferdiiniä ei lasketa liigan antidopingin mukaan kielletyksi aineeksi.

Tämä tarkoittaa nyt siis sitä, kuten jo yllä mainittu, että Zaripov on IIHF:ltä saamasta pelikiellostaan huolimatta vapaa siirtymään NHL-kaukaloihin.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.