Koko ammattilaisuransa kotimaassaan Venäjällä viettänyt konkari Danis Zaripov saattaa joutua turvautumaan NHL:ään, mikäli hän mielii pelata tulevalla kaudella ammattilaiskiekkoa.

Kansainvälinen Jääkiekkoliitto (IIHF) asetti heinäkuussa 36-vuotiaan Zaripovin kahden vuoden mittaiseen kilpailukieltoon doping-rikkomuksen vuoksi.

KHL tiedotti, että doping-testissä hänen verestään löydettiin muun muassa stimulantteja, kuten myös kiellettyjä substansseja – toisin sanoen nesteenpoistolääkkeitä. Venäläispeluri itse oli shokissa kuultuaan tuomiostaan.

– Olen shokissa, eikä minulla ole mitään muuta sanottavaa, Zaripov totesi Reutersin mukaan.

Sittemmin Zaripov on aloittanut valitusprosessin päätöksen suhteen. Hänen tavoitteenaan onkin saada lupa pelata NHL:ssä ja Sportsnetin lähteiden mukaan asiaan saadaan selvyys ensi viikon aikana.

Näillä näkymin Zaripov onkin saamassa oikeuden pelata ensi kaudella NHL:ssä, ainakin mikäli kahta nimettömänä pysyttelevää NHL-seuraa on uskominen.

Zaripovin, joka edusti viimeiset neljä kautta Metallurg Magnitogorskia, oli tarkoitus palata nyt käynnistyneeksi kaudeksi Ak Bars Kazaniin, jossa hän pelasi kaudet 2001-2013. KHL-seura kuitenkin purki välittömästi hänen sopimuksensa doping-asian noustua esille.

Sportsnet tietää kertoa, että Zaripovia kohtaan on kiinnostusta NHL:n suunnalla ja ainakin sekä New York Rangersin että Vegas Golden Knightsin uskotaan olevan venäläispelaajan kintereillä.

Vaikka Zaripov täyttää tulevan kauden aikana jo 37 vuotta, on hänellä edelleen paljon annettavaa. Hän nimittäin iski viime kevään KHL:n pudotuspeleissä 18 otteluun upeat tehot 15+7=22. Runkosarjassa hänen pistesaldonsa 56 ottelusta oli 16+29=45.

Viimeisten neljän Magnitogorskissa viettämänsä kauden aikana hän on pelannut 219 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä tehopisteet 87+140=227. Lisäksi hän on KHL-uransa ajalta nelinkertainen Gagarin Cup -voittaja, minkä lisäksi hän on juhlinut maajoukkueen puolella kolmea maailmanmestaruutta.

Zaripov on pelannut urallaan yhden kauden Pohjois-Amerikassa. Tämä tapahtui kaudella 1998-99, kun hän edusti juniorisarja WHL:ssä Swift Current Broncosia, tehden 62 otteluun tehot 23+8=31. Häntä ei kuitenkaan koskaan varattu NHL:ään.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.