Kun suomalaishyökkääjä Teemu Pulkkinen pelasi kaudella 2014-15 AHL-seura Grand Rapids Griffinsissä, näytti kaikki olevan valmista huikealla NHL-uralle. Suomalainen nimittäin tahkosi kyseisellä kaudella 46 AHL:n runkosarjaottelua, joissa hän iski uskomattomat 34 maalia ja yhteensä 61 tehopistettä.

Jo samaisella kaudella Pulkkinen pääsi näyttämään kyntensä myös Detroit Red Wingsin riveissä, mutta tuolloin saldona 31 runkosarjaottelusta olivat tehot 5+3. Seuraavallakaan kaudella miehellä ei tahtonut lähteä, sillä 36 runkosarjakamppailua tuottivat kuusi maalia ja yhteensä 12 tehopistettä.

Tämä oli lopulta Red Wingsille tarpeeksi, sillä se asetti Pulkkisen ennen viime kauden alkua waiver-listalle, josta hänet poimi lopulta Minnesota Wild.

Tuolloin tätä pidettiin Pulkkisen uran kannalta loistavana asiana, sillä sen uskottiin olevan suomalaisen NHL-uralle uusi startti. Hän pelasi kuitenkin lopulta vain yhdeksän ottelua Wildin riveissä, joissa syntyi ainoastaan yksi maali.

Saman kauden aikana Pulkkinen lähetettiin lopulta Arizona Coyotesiin, minkä uskottiin viimeistään olevan suomalaisen kannalta loistava juttu. Coyotes on kuitenkin nuori ryhmä, jonka laituriosasto ei ollut miltään osin kovinkaan vahva. Tästäkään huolimatta Pulkkinen ei pelannut seuran riveissä kuin neljä ottelua, tehoin 1+0.

Pian suuntana Eurooppa?

No, kauden jälkeen Pulkkinen sitten varattiin laajennusdraftissa Vegas Golden Knightsiin, mutta nyt on jo viimeistään todettava, että peliaika NHL:n tulokasseurassakin tulee olemaan todella pahasti kiven alla.

Seuran riveissä kiekkoilevat tällä hetkellä laitureista muun muassa James Neal, Jonathan Marchessault, David Perron, Reilly Smith, Erik Haula, Oscar Lindberg sekä Will Carrier.

Nyt myös Jääkiekkoraamattu The Hockey News on huomioinut sivuillaan Pulkkisen tilanteen, kun sen ”2020 Vision” -juttusarja on edennyt Golden Knightsin kohdalle. Jutussa siis käsitellään seuran kokoonpanoa vuonna 2020.

Suomalaisista Haula on yhä seuran riveissä, kolmosen vasemmassa laidassa, samassa vitjassa yhdessä William Karlssonin sekä Nick Suzukin kanssa.

Sen sijaan Pulkkinen on jätetty listauksesta kaikessa yksinkertaisuudessaan ulos. Ja rehellisyyden nimissä Pulkkisen NHL-ura on ollut tähän mennessä sen verran hankala, että ei olisi lainkaan ihme, jos hän suuntaisi jo ensi kauden päätteeksi takaisin Eurooppaan. Kenties jopa Jokereiden riveihin?

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.