Dallas Starsin alakerrassa tullaan todennäköisesti näkemään ensi kaudella kaksi suomalaispuolustajaa, kun Julius Hongan odotetaan nousevan Esa Lindellin kanssa teksasilaisseuran pelaavaan kokoonpanoon.

21-vuotias Honka pääsi pelaamaan viime kaudella NHL-uransa 16 ensimmäistä NHL-otteluaan, kahden AHL:ssä vietetyn täyden kauden jälkeen. Hän teki pelaamissaan otteluissa tehot 1+4, ja vaikka tehotilasto olikin -4, osoitti hän potentiaalinsa välittömästi.

Etenkin hyökkäyspäässä suomalaisnuorukaisen tekeminen oli vakuuttavaa, kuten myös ylivoimalla, ja Hongan arvosana Dallas Starsin ”hovitoimittaja” Mike Heikan papereissa, siis viime kauden osalta, on 10-.

Erityisesti Heikaan teki vaikutuksen se tosiasia, että 16 pelaamassaan ottelussa paine Hongan ollessa kentällä oli nimenomaan hyökkäyspäässä; Stars nimittäin sai aikaiseksi selkeästi enemmän laukauksia kuin se päästi omaa maaliaan kohti.

– Hongan tehotilasto oli -4, mutta laukauksien osalta +46. Hänen ottelukohtainen keskiarvo oli paras kaikista Stars-pelaajista, tarkoittaen sitä, että hän auttoi luomaan painetta, Heika avaa Sportsdayn artikkelissa.

Mikäli Heikaa on uskominen, suomalaisen tulevaisuus Starsin alakerrassa näyttääkin erittäin hyvältä.

– Kaikki näyttää ehdottomasti siltä, että Hongan on aika pelata täysipäiväisesti NHL:ssä. Hän hyppäsi suoraan varauksensa jälkeen AHL:ään, ja vaikka hän on 21-vuotiaana nuori pelaaja, hän omaa valtavan määrän kokemusta.

– Koska Starsilla on yhdeksän puolustajaa, täytyy Hongan kuitenkin ansaita paikkansa joukkueessa. Hänen ei nimittäin tarvitse läpäistä waiver-listaa ja AHL:ssä pelatessaan hän tienaa vain 70 000 dollaria, joten hänet on helppo lähettää farmiin.

”Tulee hyötymään veteraanivalmentaja Rick Wilsonin työstä”

Dallasissa apuvalmentajana toimii tulevalla kaudella 67-vuotias Rick Wilson, joka muovasi esimerkiksi sellaisista puolustajista, kuten Sergei Zubovista ja Darryl Sydorista, paljon parempia ja rohkeampia pelaajia.

– Honka on loistava luistelija, jonka pelaamisesta löytyy myös fyysistä särmää, ja sen myötä hän ottaa riskejä.

– Hän tulee hyötymään veteraanivalmentaja Rick Wilsonin työstä; hän antoi aikanaan Zuboville tilaa ilmaista luovuuttaan (kaukalossa) ja Sydorille työkaluja luovuutensa ruokkimiseen itseluottamuksen kautta. Honka todennäköisesti tarvii hieman näitä molempia valmennusstrategioita.

Heika toivookin, että Stars on valmis antamaan Hongan tehdä virheitä ja sitä kautta maksella oppirahojaan.

– Joukkueen, ja pelaajan itsensä, parhaiden intressien mukaista olisi päästää Honka vauhtiin NHL:ssä sekää elää läpi kaikkien virheiden, joita hän saattaa tehdä korkeammalla tasolla pelatessaan.

Loppuun Heika heitti vielä piste-ennustuksensa Hongan suhteen ja se on kova: hän uskoo suomalaisen nimittäin tekevän varsinaisella tulokaskaudellaan 80 runkosarjaotteluun vakuuttavat tehopisteet 5+25=30.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.