NHL:n karussa ja kolkossa maailmassa ajat muuttuvat vuosi toisensa jälkeen, mikä on myös syy sille, minkä vuoksi lukematon joukko pelaajia jää maailman parhaasta kiekkoliigasta täysin ilman työpaikkaa.

Viime aikoina NHL:n suurin teema on ollut nopeus. Tarkemmin kuvailtuna nopeus, nopeus, nopeus.

Tämän syynä on Pittsburgh Penguinsin kaksi peräkkäistä Stanley Cupin mestaruutta, joihin se on yltänyt loistavan kääntöpelinsä ja pelinopeutensa ansiosta – noin niin kuin kärjistetysti.

Toki tämä suunta on takuuvarmasti fanien mieleen, mutta osalle pelaajista se on tarkoittanut ikäviä asioita. Tähän joukkoon kuuluu myös lajilegenda Jaromir Jagr, joka on yhä erinomainen pelaaja, mutta koska hänen pelinopeutensa ei ole NHL:n standardien mukaiset, on hän yhä ilman seuraa.

Samassa jamassa on myös puolustaja Cody Franson, joka kiekkoili viimeiset kaksi kautta Buffalo Sabresin riveissä.

196-senttinen jättiläinen ei ole vieläkään päässyt sopimuksesta sopuun minkään NHL-seuran kanssa, eikä tällaista ihmettä ole vielä edes näköpiirissä.

Nyt Pohjois-Amerikasta on kantautunut kuitenkin uutinen, jonka mukaan Franson on saamassa mahdollisuuden Chicago Blackhawksin riveissä. Kyseessä ei ole varsinainen sopimus, sillä 670 The Scoren kiekkotoimittaja Jay Zawaski kertoo, että seura olisi halukas päästämään puolustajan harjoitusleirilleen try out -pelaajana.

Se on melkoinen tiputus puolustajalle, joka on tienannut vuositasolla kahden viimeisen kauden aikana 3,325 miljoonaa dollaria.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.